bababa Napisano 8 Kwietnia 2016 Napisano 8 Kwietnia 2016 Witam Koleżanki i Kolegów! To mój pierwszy post na tym forum, więc gdyby były jakieś uwagi natury technicznej co do sposobu utworzenia nowego tematu, to uprzejma prośba o info - dokonam wszelkich niezbędnych poprawek. Przechodząc do sedna sprawy: przeglądam forum od dosyć dawna, chociaż dopiero teraz zdecydowałem się na rejestrację. Chciałbym w ciągu kilku najbliższych dni sprawić sobie rower, którym mógłbym jeździć głównie po asfalcie oraz czasami ścieżkach leśnych - stąd wybór padł na rower crossowy. Wydaje mi się, że przejrzałem wszystkie tematy o rowerach crossowych i oczywiście zdaję sobie sprawę, że najlepiej byłoby kupić Lazaro Integral, jednakże po lekturze forum, różnych blogów, a także biorąc pod uwagę mój budżet zdecydowałem się na zakup Kandsa. Na forum rzeczywiście jest kilka tematów o modelu stv700, ale nigdzie nie znalazłem ani słowa o stv900, toteż zwracam się do Was z prośbą o porównanie tych dwóch modeli: http://www.rowerynajtaniej.pl/pl/p/Rower-28-Cross-Kands-STV-700-czarno-niebieski-2015/339 http://www.rowerynajtaniej.pl/pl/p/Rower-28-Cross-Kands-STV-900-czarno-pomaranczowy-mat-2016/619 Będę wdzięczny za wskazanie różnic - i tych na plus i minus w poszczególnych modelach. Proszę o rzeczowe odpowiedzi - notki w stylu "jedno i drugie to szrot, dołóż X i kup Y" nie za bardzo mi pomogą w wyborze Jeśli jednak rzeczywiście istnieją rowery o których nie wiem, a które mieszczą się w przedziale cenowym i mają lepsze parametry niż wskazane wyżej pozycje, to również proszę o info. z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie, Grzesiek
Pablo59 Napisano 8 Kwietnia 2016 Napisano 8 Kwietnia 2016 Istotna różnica - i widoczna na pierwszy rzut oka - to widelec. Z interpretacją nie powinieneś mieć problemu Reszta to galanteria - nie wpływa na prędkość światła
vdcmike Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Mając taki wybór brałbym sztywnego STV700. W STV900 koło przednie jest przykręcone do obektu uginaczopodobnego, który waży ze 3kg. Szkoda każdej dodatkowej złotówki.
bababa Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Napisano 9 Kwietnia 2016 Hej, Przemyślenia miałem dokładnie takie same. Dzięki serdeczne!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.