virus191 Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Hej, wyciągnąłem rower z piwnicy po zimie, siadam a tam damper wsunął się do połowy. Przejechałem może ze 2-3km sprawdzić jaki jest ogólny stan roweru, przy zjazdach z krawężnika czuć było jak damper dobija do końca. Czy jazda na niskim ciśnieniu może go uszkodzić? Czy siadając na rower damper powinien wykonywać jakikolwiek ruch? Czy serwis takiego dampera jest drogi? Damper to: MANITOU SR SPV S TYPE Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez virus191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Na niskim ciśnieniu nie powinno się jeździć żeby dobijał. Jeśli masz pompkę to dopompuj damper i sprawdź czy nie schodzi powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Prawdopodobne, że powietrze po długim czasie powoli zeszło i nie koniecznie powodem jest uszkodzenie dampera a raczej jego uszczelnień. Napompuj i kontroluj ciśnienie. Jak powietrze zejdzie dość szybko to możesz pomyśleć o serwisie. W przeciwnym wypadku bardzo bym się nie martwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
virus191 Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Byłem w serwisie dopompować, gość mówił, żeby na chwile obecną się nie przejmować bo nie ma wycieków, za 2-3 tyg przyjadę na kontrole czy trzyma ciśnienie (250). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi