Gość Krzysztof Napisano 7 Kwietnia 2016 Napisano 7 Kwietnia 2016 Witam,Wymieniłem w przednim i tylnym kole konusy i okazało się że zmniejszyła się ich odległość od widelca o 3 mm. Pod spodem umieszczam zdjęcia: Oczywiście po skręceniu koła z widelcem odstęp znika jednak nie wiem czy nie wpłynie to w jakiś sposób negatywnie na rower.
Garlock Napisano 12 Kwietnia 2016 Napisano 12 Kwietnia 2016 Skoro kupiłeś krótsze konusy, to daj na każdą stronę po 1 podkładce, żeby zniwelować luz. Jeśli nie chcesz szukać podkładek na ziemi przy każdej wymianie koła to możesz włożyć je miedzy kontrę a konus. Nie polecam natomiast zostawienia tego tak jak masz teraz. Skręcając tak żeby zlikwidować luz wprowadzasz naprężenia w ramie widelcu i osiach. Prędzej czy później może coś pęknąć.
Pytanie
Gość Krzysztof
Witam,
Wymieniłem w przednim i tylnym kole konusy i okazało się że zmniejszyła się ich odległość od widelca o 3 mm. Pod spodem umieszczam zdjęcia:
Oczywiście po skręceniu koła z widelcem odstęp znika jednak nie wiem czy nie wpłynie to w jakiś sposób negatywnie na rower.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.