Faq Napisano 7 Kwietnia 2016 Napisano 7 Kwietnia 2016 Niedawno zaliczyłem glebę w lasku wolskim przy dość wolnej jeździe gdy ustawiałem lampkę. uderzenie w ziemię kierownicą katapultowało mnie z roweru i w iście parkourowym stylu zrobiłem przewrót i poza lekko obdartym kolanem i paru siniakom mi się nic takiego nie stało jednak scentrowałem sobie koło (kierownicę też miałem przekrzywioną ale złapałem koło kolanami i ustawiłem by dało się wrócić do domu)koło scentrowało się w takim stopniu że z każdym obrotem lekko ocierało o amortyzator w górnej części bokiem (trochę się wytarło ale niewiele może z minimetr gumy z boku. Nie muszę chyba wymieniać opony z tego powodu ? Efekt trochę podobny jak obdarcie lakieru czy coś ) Rowerem dałem radę dojechać z okolic Kopca Piłsuckiego aż na pętle na salwatorze tylko to obcieranie wydawało dźwięk który mnie irytował. Potem wsiałem w tramwaj ale spokojnie bym do domu dał radę dojechać na rowerze.Rower oddałem do serwisu jako iż i tak miałem iśc na "Serwis zerowy" gwarancyjny więc powiedziałem gościowi by przy okazji zrobił mi te koło jednak gość nawet nie przyglądając się zbytnio rzucił "dosyć dużo się scentrowało nie wiem czy będzie się dało wyprostować" i powiedział że pewnie trzeba będzie wymienić i tekst "będzie się różniło tylko tym że nie będzie naklejek na obręczy" Ale kazałem mu dzwonić jak coś. Nie wiadomo jaką obręcz mi tam wsadzi a originalne były Tubeless Ready i chciałbym w przyszłości pozbyć się detekRower to Trek x caliber 8 z 2015roku taki o:http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/bikes/mountain-bikes/29er/product/review-trek-x-caliber-8-49060/Na tej stronie jest też specyfikacja z której dowiedziałem się że obręcze to 'Bontrager Mustang Elite Tubeless Ready'Nakreśliłem cała historię byście mogli mi lepiej pomóc. Moje pytania to:- Kupić taką samą obręcz czy inną? Ciężko znaleźć ten model jeszcze w tym kolorze- Jaki inny model polecacie ? Najlepiej o takich samych lub podobnych parametrach w sensie rozmiar kształt itp. Waga i wytrzymałość sztywność jeśli będzie na plus do bardzo dobrze. Nie chciałbym nic gorszego oraz żebym cenowo nie zbankrutował.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.