rmn1 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 No właśnie, muszę chyba wymienić kasetę bo jakieś problemy z nią mam. Chyba jej czas już się skończył i trzeba poszukać następnej, warto płacić 190xl za 770? Mam napęd 9s. Może lepiej deore albo nawet alivio? Rower to camber 29 więc lekko i tak nie jest;) trochę szkoda mi 200zl na kasetę, kiedy zyskam pewnie 100g. Wolę spalić 100g tluszczu z brzucha... Co byście zrobili na moim miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Na twoim miejscu zdecydowanie kupił bym tańszą kasetę. Miedzy xt a alivio różnica polega tylko na wadze i może trochę powłoce antykorozyjnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass1984 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Zdecydowanie polecam opcję kolei wyżej czyli kupno tańszej kasety, lepiej jest wymieniać częściej kasetę/łańcuch z tańszych serii, niż płacić 2-3 razy tyle bo owszem droższe mogą być lżejsze, ale trwałość będzie może 30% większa więc ekonomicznie nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Tańsza czyli wogle alivio? A może jakiś sram? Kiedyś miałem i miała lepsza powłokę niż schimano, świeciło się ciągle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Alivio to dobre kasety, możesz też kupić SRAM jak masz taką ochotę, a nawet Sunrace, bo wcale złe nie są. Wyższa grupa to jedynie zysk wagowy, a napisałeś, że Ci nie zależy. Inwestować to warto w łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 A coś takiego? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5293416955 Mam złoty łańcuch, czarne blaty, pozbylbym soe srebrnego z roweru. Tylko jak długo ta kaseta będzie czarna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.