Skocz do zawartości

[JPJ] Czyli Jurajski Piknik Jednobiegowy 18-19.06.2016

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś po pracy zrobilem z kumplem objazd części trasy dnia pierwszego. Mniej wiecej 1/3 dystansu, pętla z Podlesic przez Kostkowice, Mirow, Bobolice, Rzędkowice i nazot do Podlesic. Czyli mniej wiecej 1/3 planowanego sobotniego dystansu. Dla przypomnienia sobie co i jak i gdzie. Z lekkim błądzeniem i odkrywaniem scieżek w okolicy Góry Zborów zajęło nam to 3h. Bez większych postojów. To tak dla uświadomienia braci, że po leku to nie bydzie! ;) Widoki po drodze super! 

o, słuszna uwaga. Pierwszego dnia wodopoje będą raczej często. To dlatego, że część trasy będzie po patelni ;) Natomiast drugiego dnia jest już gorzej, tzn nie ma sklepu po drodze bez zbaczania z trasy. Za to wieksza część jazdy będzie po lasach. Tak czy siak, jak bedzie gorąco, to co najmniej dwa bidony bym polecał.

celna uwaga bidonia, bo nie mam mocowania bedudoniego i muszę i tym pomyśleć.

Patrzę na pociągi, wyjazd w piątek powrót w niedzielę. Samochód raczej nie skoro pociag mam i tu itam pod nosem. Jak zaplanować optymalnie przyjazd wyjazd, jakie plany przybycia i odbycia macie Panowie? Ktoś jedzie via centralis varsovia pociągiem?

Ja będę w piątek po poludniu, jak uda mi się urwać z roboty wcześniej to może i koło 16. Trasa niedzielna ma możliwość łatwego skrócenia - wydłużenia, w zależności od sił i chęci grupy, także w terenie od mniej więcej 4,5 do 7h. Rozpoczęcie jazd planuje na okolice 9:30 każdego dnia.

• Mod Team

Kłaniam,

Ja będę w Zawierciu koło 17:40 w piatkowy wieczór. IC Chemik z Gdyni przez Uć i takietam po drodze. Także niestety o Stolicę nie będę zahaczał...

Doczekaś się nie mogę :D

Szacunek...

I.

PS

Z tymi zaczęciami dnia to zobaczymy jak nam wyjdzie kładzenie się spać dnia poprzedniego ;)

hmmm jeśli o niedzielę chodzi, to podszedłbym do tematu nieco mniej ambitnie... ;)

I ponawiam propozycję: jeśli ktoś nie ma pociągu bezpośredniego do Zawiercia, to mogę podjechać po kogoś do np. Katowic. 

Wybieram się w piątek po pracy, czyli okolice 17-18 godziny. 

My we dwóch dojeżdżamy do grodu Kraka pociągiem a później już jednobiegowo do celu i dotrzemy w porze obiadowej. 

Więc jeśli byłaby możliwość zameldować się wczesnym popołudnemu i sobie coś upichcić po podróży będzie miło :)

A jeśli chodzi o niedzielę to jedna z opcji zakłada dołączenie do wspólnego wyjazdu a druga powrót około południa ale jak to mówią - wyjdzie w praniu co i jak. 

Właśnie kupiłem pkp bilety,  będę w Zawierciu wcześnie, w piątek koło 13. Poszwendam się, pooglądam, coś zjem.

Powrót planuję na godzinę 15, także wierzę w niedzielny poranek, że nie zostaniemy w kimonie do południa :)

Skłaniam sie ku bardziej miękkim przelożeniom głównie ze względu na szacunek dla kolan. 29 na lekkich laciach i alu ramie jeździłem 32/19 lub 18. Teraz na 29+ mam 32/20 i może nawet zmiękczyłbym się do 21 na jurze na dłuższe dystanse, ze względu na dość interwałowy charakter terenu. Ale jeśli jeździcie na cienkiej gumie to spokojnie możecie lekko twardsze przełożenia spróbować.

Co powiecie, żeby zamiast sobotniego obiadu przy talerzu najeść się przy ognisku? Rozmawialem z Pania Gospodynią, nie ma problemu. Kiełby, pieczonka (kociołek do ogniska z dobrymi rzeczami w środku), może jakies rożno da się zrobić. Czas do zastanowienia do piątku, żeby dała radę przygotować składniki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...