Skocz do zawartości

[JPJ] Czyli Jurajski Piknik Jednobiegowy 18-19.06.2016

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Kłaniam,

Kwestia "paliwa".

Executive decision, zgodnie z sugestią Rysza zaopatrujemy się tutaj: http://browarnajurze.pl/

No chyba, że ktoś ma jakieś specjalne życzenia lub extra oryginalne napitki do zabrania ze sobą.

Także pewnie zrobimy na miejscu zrzutkę i popełnimy zakup.

Ktos posiada bagaznik dostatecznie mocny aby przetransportowac kratę piwa na rowerze  :icon_mrgreen: ?

Szacunek...

I.

Podjechac można nawet wywrotka, poprostu na rowerze byłoby bardziej kul

Mój bagażnik 25 kilo dźwignie więc kratę raczej poniesie, gorzej z rozlokowaniem ładunku ale jak ma być kul to przywiozę wory Crosso na obie strony :D

Ivan L 2szt

Adaśko XL 1szt (szara)

Rysz XL 1szt 

zukikiziu L 2szt czarna+szara

MajkSkajłoker XL 1 szt, też szara jakby się dało. 

• Mod Team

Ivan L 2szt

Adaśko XL 1szt (szara)

Rysz XL 1szt 

zukikiziu L 2szt czarna+szara

MajkSkajłoker XL 1 szt, też szara jakby się dało.

itr L 1szt szara lub czarna

Tak jeszcze ze 3 godzinki i wysyłam zamówienie...

Szacunek...

I.

Dopsz...

Nie widzę więcej, składam zamówienie.

Szacunek...

I.

• Mod Team

takie pytanie w stylu "czy na stallovy mogę wpaść bo mam żelazny wideł i plomby"
Czy gdyby udało się spiąć poślad, powysyłać zamówienia na czas (co niestety może być bardzo trudne) czyli były by przesłanki by przyjechać bez zgryzu sumienia to:
- mając SmootneOczy Krossa - wystarczy, że ustawię zmieniarkę na jeden bieg i usunę linkę i manetkę? Czy to Kolegów nie obrazi?

Normalnie zrobiłbym ss jak PanBóg każe i nie wygłupiał z pytaniem  ale tam jest ten ich "gupi bembenek" i ni chu chu.

ps: zmieniarkę też bym wykręcił ale nie ma co luzu na łańcuchu kasować :/
ps2: w sumie nie doczytałem odnośnie kwaterunku - całe spanie jest czy brać śpiwór? Czy może pościel to 10zł więcej a goły tapczan za te 20?

• Mod Team

Od razu powiem, że jak mi ktoś się potem będzie chciał na glinie (obklejonym naklejkami reynoldsa i sztuczną Rudą) wepchać na stallovy jakimiś precedensem podcierając to ja o Jurze nawet nie myślę.
Koszerność zachowaną musi być!

No nie wierzę, chyba jednak padło że albo singiel, albo wcale, także koszerność Ivana na równi z koszernością Anarchy stawiana być musi, także jeśli o mnie chodzi to żadne demontaże nie są potrzebne starczyło by nie używanie przerzutek, ale strona 1 i 2 została zapisana dość jednoznacznie zgłoskami układającymi się w słowo jednobiegowo, czyli prawdziwy singiel, bez kasety i bez przerzutek,  no przecież nie ja tam pisałem... Niesmak i niedowierzanie, są przecież dwa tygodnie do imprezy... Wyjątki to chyba jedynie w przypadkach losowych z typu rower wpadł pod walec na dzień przed itp

Żeby nie było, mój rower na Jurę jeszcze nie istnieje, a zmówione części są w drodze, to nie rozumiem jaki problem załatwić tylne koło i normalny napinacz, co jest nie tak z tym krosem?

Proste .

Masz singla - wjeżdżasz na imprezę

Nie masz - siedzisz w chacie i czekasz na fociszony z impry zajadając pazury.

Było już to wyłożone i posiadanie manet oraz zmieniar choćby nawet zaspawanych będzie karane rozpleceniem obu kół.

• Mod Team

Kłaniam,

Singiel to singiel. Kropa...

Prezesowa kozy nie pożyczy?

Co to za piasta? Może da się zorganizowac szymański bęben?

Przyglądam się XD Drajwerowi i chyba udało by sie zbodżować singla. Gwintu trochę jest, nie wykluczone, że trzebaby rozpruć jakąś zajechaną kasete XD

Poza tym, z cały szacunkiem, ale były 2 miechy, żeby się zorganizować...

Szacunek...

I.

• Mod Team

OK, nie było tematu.
Przepraszam za idiotyczne pytanie.

( i przynajmniej sprawa czysta)

ps: Było dwa miechy ale jak nie masz kasy a piastę taką że w Eu (Lord mi sprawdzał) nie ma bębenka zamiennika pod zwykłą kasetę to nie wyczaruję.
ps2: jeszcze raz przepraszam, że uraziłem Towarzystwo

• Mod Team

...nie wiem tylko czy chodzi o wygląd roweru czy jednobiegowość fizyczną,
I czym się różni napinacz łańcucha w miejscu przerzutki od przerzutki skręconej na sztywno bez podpięcia linki... Wyglądem?
Ale na siłę pchać nie będę, spokojna rozczochrana ;)

• Mod Team

Czekajchwila, sprawdzam dane...

OK

SSEC 2013:

P4130406.JPG

SSEC 2014

P4250388.JPG

SSEC 2016

27234556232_ecd0be53f5_c.jpg

Czyli...

Ściagasz kable i manetki, blokujesz zmieniarke i ja nie mam problemu...

Ustaw jak najlepsza linie łańcucha i naprawde mocno podkręć napinak łańcucha, bo kasetowe zębatki w bloku na pewno będa Ci chciały zmieniać, jak tylko sie wychylisz.

Sugerowałbym mały test lokalny w celu dobrania możliwie najlepszej opcji...

Szacunek...

I.

O rety.. nie chce być źle odebrany, ale nie faszyzujmy proszę! Może być zmieniarka jako napinacz, może byc kaseta, byle by tego ustrojstwa nie tykać :P zablokować, zapomnieć o istnieniu i cisnąć te geje ile sił na podjeździe, a na zjeździe dokręcać jak królik na viagrze (musiałem :D) Kasetę proszę potraktowac jako zębatke z zestawem rzeźbionych podkładek dystansowych. A przerzutkę jako napinacz w stylu późnego rokokoko. Prawda, że od razu inaczej to wygląda?! A menetki i linki najlepiej zdemontować, i biednym nioświeconym oddać :P

Kłaniam,

To nie kwestia religii ale nie róbmy chucpy Panowie. Skoro na Stallovym jest tylko stal i okazjonalny tytan to na Jednobiegowym będą jedynobiegi i okazjonalne ostrzynki.

Amen, kropa i nie ma od tego odwołania :)

Szacunek...

I.

Pierwsza odpowiedź na ten post :

JEEAAA!  :devil: 

Wiedziałem, że jak tylko się pojawisz powieje słusznym radykalizmem! 

Nie moja impreza ale Panowie w 103% podpisuję się pod tym co Ivan pisze. 

mnie ideologia zwisa i powiewa, ale punktuję za brak konsekwencji!!!

Poza tym są dwa tygodnie i zamiast tracić czas na demontaże i skracanie łancucha:

pierwszy z brzegu z okolic Szczecina, cena wywoławcza 50 zł

http://olx.pl/oferta/rower-gorski-CID767-IDfVmU1.html#ef98900d0e

do tego wolnobieg za 30 zł,  nowy łańcuch na wszelki wypadek, przeplecenie koła, żeby się  zębatkowo ustawiło w linii łańcucha, i pewnie jeszcze inspekcja co się może urwać

Przejechać zlot na makrokeszu - o ! i to jest adoracja konstytucyjnie zadoptowana.... :) Singiel to singiel, rower skręcony aby być singlem, po co demontować na dwa dni przerzutki, bez sensu i tak można zaufać że delikwent zmotywowany zmienać biegów przez dwie doby nie będzie, a Kros na singla rozumiem i tak i tak przerabiany nie będzie... Mistyfikacja bez sensu 

Niech ojciec założyciel Stada Samotnego Napędu zaprawdę naprawdę powie, gdzie owczy pęd a gdzie koza na pochyłe drzewo skacze :)

Kasetę proszę potraktowac jako zębatke z zestawem rzeźbionych podkładek dystansowych.

Ja się pod tym podpisuję. Aczkolwiek wydaje mi się że i założenie jednej zębatki wygrzebanej z jakiejś na wpół zużytej kasety i dorzucenie podkładek (jako i ja czynię) nie jest specjalnie trudnym zajęciem. No chyba że kasety przy wymianie wyrzuca się a nie odkłada "bo się przyda" :D  

• Mod Team

ale punktuję za brak konsekwencji!!!

Duparomana...

Jak widac na załaczonych zdjęciach singlowanie z przerzutką w charakterze napinacza jest zaaprobowane na poziomie europejsko-mistrzowskim. Dla mnie to wystarczajaca rekomendacja koszerności...

Aczkolwiek wydaje mi się że i założenie jednej zębatki wygrzebanej z jakiejś na wpół zużytej kasety i dorzucenie podkładek (jako i ja czynię) nie jest specjalnie trudnym zajęciem.

... o ile ma się standardowa piastę pod kasete Szitmano a nie Sramoskiego XD Drajwera.

Żeby Ci rozjaśnić Majk, wyglada to-to tak w zestawieniu ze standardem:

2013-SRAM-XX1-DT-Swiss-XD-Driver-Body-fr

Nie wykluczyłem opcji zbodżowania czegos z jedna tylko zębatką, ale konstrukcja bębną nie zostawia wielkiego pola do manewru.

Powtórze sie po raz ostatni. Wywalić manetke i kabel, zablokować psiarzutkę, skrócic łańcuch, bedzie git. Jak sie uda wywalić nieużywane zębatki z kasety to dodatkowy bonus za druciarzenie i czystość konstrukcji.

AMEN! Wiecej uwag redakcja nie przyjmuje :P

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...