Skocz do zawartości

[rower] Rower szosowy do 1000zł

Matusiak16

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam na imię Damian, 26lat, i planuję zakupić w najbliższym czasie dobry rower szosowy do jeżdżenia 2-3 razy w tyg na średnie dystanse. Chciałbym Was prosić Drodzy Specjaliści w tym temacie, których jest wielu na forum o poradę odnośnie zakupu kolarzówki. Zastanawiam się mocno bo na allegro kolarzówki szosówki nowe chodzą najtaniej właśnie w granicach 1000 zł - 

Szosowe - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jednak nie wiem czy nie lepiej kupić używaną w bardzo dobrym stanie i ona może posłużyć się jeszcze dłużej niż ta nowa. Bo obecnie wszystko robi się na sztukę, żeby za niedługi czas kupić ponownie i tym samym napędzać gospodarkę. Jestem z województwa świętokrzyskiego i szukając na OLX ograniczyłem sobie oferty z województwa w promieniu 30km gdzie jestem w stanie dojechać i obejrzeć sprzęt jak on się faktycznie ma do zdjęcia i jak się na nim jeździ. Tutaj wklejam link kolarzówek z OLX:

Kolarzówka w Bęczków - OLX.pl

I na allegro z mojego regionu:

Szosowe - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ewentualnie jakby ktoś miał inne propozycje to jestem otwarty na wszystko. 

Początkowo wpadły mi w oko dwie kolarzówki, ponieważ mój brat też napominał, żeby kupił taki rower szosowy to gość z okolicy ma do sprzedania akurat dwa rowery w dobrej cenie tylko żadnych informacji o nich nie ma tylko zdjęcia. Dzwoniłem do sprzedającego i obydwie mają rozmiar ramy 56 i przerzutki 2 z przodu i 5 z tyłu. Czy warto się nimi zainteresować? Mówię o tych dwóch rowerach:

Kolarzówka Champion Batavus stan bdb. Grabków • OLX.pl

Kolarzówka Monza w stanie bdb Grabków • OLX.pl

Dodam, że mam 182cm wzrostu, teren u mnie dość górzysty do jeżdżenia - Góry Świętokrzyskie, ale to dodatkowe utrudnienie i radość z jeżdżenia i podziwiania krajobrazu. Wszystkim z góry dziękuję za odpowiedzi i rady. Pozdrawiam

Batavus nie ma przedniego hamulca :)

Ten obejrzyj, starguj 100 zł i git:

http://allegro.pl/aluminiowy-batavus-na-shimano-rsx-klamkomanetki-i6083427491.html

edit: albo szukaj czegoś w stylu Btwina z decathlonu, albo jakiegoś starszego Krossa z serii Venom:

http://allegro.pl/rower-szosowy-kolarzowka-tanio-mega-okazja-b-twin-i6106012457.html

http://allegro.pl/kross-venom-enyo-shimano-sora-zoom-ksiazka-serwis-i5737716060.html

Będziesz miał w miarę nowoczesny osprzęt no i klamkomanetki. 5 biegów z tyłu w tych starszych modelach będzie za mało na twój teren.

Miałem kiedyś Kross Venom Atrox (najwyższy z serii venom, były Enyo, Berus, Atrox), miałem tam 105 i Tiagre, a kupiłem na swoim Olx za 1100 zł, po sezonie sprzedałem za 1300  :) Trochę cierpliwości i coś trafisz.

Abyśmy mogli ci pomóc kupić rower, musimy wiedzieć więcej niż jeden wymiar jaki podałeś, czyli wzrost. Ja mam 180 cm, a długość nogi jak osoba 173-175 cm ... skorzystaj z kalkulatora (link niżej) i wklej wyniki tu na forum, bo równie dobrze może ci pasować rama o długości horyzontalnej 54 cm jak i 57 cm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...