Mod Team Pixon Napisano 30 Sierpnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Czy są jakieś specjalne metody dzięki którym możemy sprecyzować ile jeszcze ogniw z łańcucha mamy wyrzucić. Poprzednio nie miałem z tym problemu bo przy zmianie łańcucha była stara korba czyli stała ilość zębów na blatach i patrzyłem mniej więcej po starym łańcuchu ile jest i tak się dobierało. A teraz ilość zębów na korbie zmniejszył się aż o 6 i nie wiem ile ogniw ma mieć łańcuch żeby nie był za luźny, ale i żeby nie był za ciasny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 ja robie tak - ustawiam biegi na przekosie tzn najmniejszy z przodu i najmnejszy z tyłu i w tej pozycji lancuch ma byc lekko napinany przez przerzutke. Z chęcią się dowiem czy to wystarczy,ale chyba tak[mam skrocony dokladnie o tyle ogniw zeby nie bylo problemu przy przekosie ze lancuch idzie po lancuchu[jak jest za dlugi to przerzutka go nie napina i przy niej jedzie lancuch sam po sobie]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 lanuch ma wlasciwa dlugosc kiedy: - na 1x9 wozek przerzutki jest rownoleglu do podloza - na 3x1 przerzutka ciagle pracuje inna metoda: zakldasz lanuch na najwieksza zebatke z przodu i z tyl, dodajesz 2 ogniwa i juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 A sprawdziłeś przyklejony w tym dziale temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Tak faktycznie, znalazłem już odpowiedź na swój problem . Przepraszam za zaśmiecanie forum, można temat usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.