XMasterX Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Posiadam spartacusa zaledwie 2 tygodnie, przejechałem może ze 100km ale mam mały problem. Jak na razie było wszystko ok ale kilka dni temu zauważyłem, że łańcuch hałasuje tylko i wyłączenie na 2 biegu ( z przodu ). Hałas jest taki gdybym po prostu kręcił korbą w drugą stronę ( takie trajkotanie ). Czy to może być spowodowane brudem lub brakiem smarowania ? jak na razie nic przy nim nie robiłem ponieważ za 100km przegląd ;p
lucass1984 Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Łańcuch hałasowałby na wszystkich biegach i na pewno nie tak głośno jak piszesz, po prostu masz źle wyregulowane przerzutki, jeżeli jest to rower nowy to często po 100km sklep wymaga przyprowadzenia go na pierwszy przegląd bo po takim czasie układa się łańcuch, nieco rozciągają linki, wychodzą na jaw wszelkie skrzypienia spowodowane niedokręceniem. Dobrze zrobić taki przegląd choćby samemu regulacja przerzutek/ hamulców/dokręcenie śrub, sprawdzenie luzów na sterach, korbie.
XMasterX Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Napisano 5 Kwietnia 2016 Rozumiem, zaraz wszystko sprawdzę Wiadomo, że najlepiej samemu zrobić przegląd tylko wtedy stracę gwarancję ... Muszę dylać 50km rowerem do serwisu Dzięki za pomoc ! aA może jeszcze takie szybkie pytanko ;p poszukuję przedniej lampki do normalnej jazdy wieczorkiem oraz po ścieżkach rowerowych gdzie często wyłączone są latarnie. Czytam już od kilku dni, wiem, że mało daję ale mój max to 50zł ( po prostu nie dziwę sensu w mojej sytuacji dawać więcej ), Byłem w sklepie i polecali mi np 1 watowa Merida HL-MD010, jak uważacie ?
Root Admin Mieciu Napisano 5 Kwietnia 2016 Root Admin Napisano 5 Kwietnia 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.