gangreg Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Od roku jeżdżę na giant escape 2 - ogólnie jestem bardzo zadowolony, ale na tych oponkach każda kostka brukowa odzywa się w rękach. Rower bez amorka, z tym że gdy jadę rowerem żony z oponami terenowymi, także bez amorka, nieprzyjemne efekty są duużo mniejsze. Pytanie - na jakie opony mogę wymienić te gianty, żeby poczuć poprawę - cudów się nie spodziewam, ale chociaż coś pomiedzy tym co mam a terenówkami. Gdyby były niewiele szersze, mógłbym zacvhować aktualne błotniki. Oglądałem schwalbe land cruiser - po wymianie na nie da się zauważyć różnice? Jakieś inne semi slicki?
lucass1984 Napisano 7 Kwietnia 2016 Napisano 7 Kwietnia 2016 Lad Cruisery są ok, Dobre są też Marathony, bardziej niż na firmę zwróć uwagę na szerokość opony najlepiej 700-35 lub 37, powinna się zmieścić i komfort nieco wzrośnie. Ale oprócz opon proponuję zmienić chwyty na silikonowe - doskonale tłumią drgania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.