fotofx Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Terminy zawodów MTB w górach Puszczy Bukowej w Szczecinie - 2016 I edycja 24 kwietnia 2016 II edycja 5 czerwca 2016 III edycja 4 września 2016 IV edycja 25 września 2016 Więcej informacji na stronie organizatora http://www.gryfmaraton.pl/index.php https://www.facebook.com/pages/Gryf-Maraton/335842693183804
krism4a1 Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 w górach Puszczy Bukowej w Szczecinie No, że nad morzem mieszkam to słyszałem, ale że w górach?
Sobek82 Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Tam prawie jak w górach byłem na objeździe trasy w marcu, jest jakby mniej urocza za to bardziej strome podjazdy.
fotofx Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Napisano 5 Kwietnia 2016 Nad morze ze Szczecina trzeba jechać 100 km , a Puszcza Bukowa jest częściowo w granicach administracyjnych miasta , ma wzgórza o nachyleniu stoków często powyżej 20° i różnicy wzniesień 100-tu metrów
Nastar Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 To od razu przy okazji zapytam. Gdzie najlepiej podjechać autem z rowerem żeby sobie w jakieś popołudnie pośmigać po górkach i najlepiej singlach jak na filmikach ? Ze Stargardu nie mam daleko w tygodniu.
fotofx Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Napisano 5 Kwietnia 2016 Ze Stargardu najlepiej pojechać na Osiedle Bukowe i samochód zostawić przy ul. Chłopskiej lub ul. Fioletowej
Nastar Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Podziękował. Był plan żeby zaparkować gdzieś przy Hotelu Panorama i wbić się do Puszczy w najbliższej okolicy. Ale skoro polecasz Bukowe to idę się pakować :-)
fotofx Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Napisano 5 Kwietnia 2016 Pytałeś się o dojazd , z osiedla trzeba znać trasy łatwo jest się wbić gdzieś gdzie sobie nie pojeździsz w głębi puszczy są ciekawsze trasy niż przy Jeziorze Szmaragdowym ale za pierwszym razem lepiej wybrać się z kimś kto zna teren są odcinki gdzie ciężko jest podejść i bez roweru za to jakie są zjazdy
Nastar Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 No i sobie trochę pojeździłem w Puszczy ! Świetne tereny. Zaliczony Bukowiec, Serce Puszczy i sporo fajnych singli w górę i w dół. Brak znajomości terenu skutkował postojami z mapą w ręku ale to pikuś. Jeszcze tam wrócę na pewno nie raz :-) Dzięki za podpowiedzi w kwestii dojazdu.
fotofx Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Napisano 5 Kwietnia 2016 Ćwierć wieku temu śmigałem na rowerku po Wałczu i okolicach też jest tam pięknie i mile wspominam
Nastar Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 ładnie jest tylko trochę płasko...;-) Ale nie róbmy OT tutaj...
montell81 Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 To od razu przy okazji zapytam. Gdzie najlepiej podjechać autem z rowerem żeby sobie w jakieś popołudnie pośmigać po górkach i najlepiej singlach jak na filmikach ? Ze Stargardu nie mam daleko w tygodniu. Ze Stargardu bliżej by Ci było udać się na ul. Senną w Płoni i stamtąd do Puszczy masz już kilkadziesiąt metrów. Auto swobodnie zaparkujesz przy pobliskich ogródkach działkowych. Ewentualnie możesz pojechać do wsi Glinna, tam udać się w okolice cmentarza żołnierzy niemieckich (około kilometra od centrum wsi), swobodnie zaparkujesz auto i jesteś w Puszczy ze znakomitymi trasami wokół. Tak na marginesie warto zwiedzić ogród dendrologiczny w Glinnej.
Nastar Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 Cenne uwagi. Rejony Glinnej już pozwiedzane. Teraz planuję zahaczyć o Jez. Szmaragdowe i okolice. A może jakiś wspólny wypad w tygodniu zorganizujemy ? Zawsze to lepiej mieć kogoś kto zna teren bo nie traci się tyle czasu na studiowanie mapy ;-)
montell81 Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 Jezioro Glinna a wieś Glinna oddalone są od siebie kilka kilometrów więc podejrzewam, że bardziej chodziło Ci o jezioro. Parkując w okolicy wspomnianego wcześniej cmentarza masz fajne pole do eksploracji wschodniej części Puszczy (tj. okolice Kołówka, Płoni, po "starą 3" i Dobrobropole Gryfińskie). Szczerze polecam tamte rejony. Warto też podjechać/zjechać po bruku na odcinku maszt w Kołowie - Kijewo. Co do jeziora Szmaragdowego to osobiście nie lubię tamtych terenów (ale to oczywiście kwestia gustu). Preferuję szlaki od autostrady na południe (okolice Binowa, Radziszewa, Chlebowa - w uproszczeniu oczywiście). Telefon i google maps offline powinny wystarczyć bez zbędnego wczytywania się w mapy. Bardzo pomocny jest, widoczny praktycznie z każdego otwartego miejsca, masz w Kołowie jako punkt odniesienia. Na wspólną jazdę chętnie się umówię ale obecnie jestem poza Szczecinem. I najchętniej w weekendy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.