kilohaszu Napisano 12 Maja 2016 Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Podepnę się pod temat, żeby w sumie bliźniaczego nie rozpoczynać. Mam hamulce BR-M447 - pełna seria. Trochę posłuchałem, trochę poczytałem i doszedłem do wniosku, że przed pierwszym "poważniejszym" wyjazdem w teren górski należało by hamulce choć trochę zmodyfikować. I tu moje pytanie - czy klocki półmetaliczne do takich hamulców jest sens zamontować przed takim wyjazdem? Jednocześnie nie planuję wymieniać ani zacisków ani seryjnych tarcz. Serdeczna prośba o poradę, czy cokolwiek zmieniać i jeśli tak to na co? Też mam takie hamulce (w Canyon Nerve), oryginalne klocki B01 szybko się skończyły, teraz wrzuciłem Kool-Stopy D620 i te dają radę. W górach jestem często i ważę 93 kg więc mają co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek1982 Napisano 12 Maja 2016 Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Up A jak te koolstopy działają na mokrym? Mocno piszczą czy cisza? One M9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Sporadycznie sie odezwą. Nie lubię zbędnych hałasów w rowerze i Koolstopy mieszczą się w moich standardach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi