KrisDNM Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam, stoję przed wyborem nowych opon do Krossa A2 na tarczach ponieważ oryginalne to żart, pomijając fakt że bieżnika i tak już nie mają. Przeglądając forum pod uwagę biorę SCHWALBE SMART SAM oraz CONTINENTAL VAPOR, czyli cena do 120 zł za komplet. Prawię każdy poleca obydwie pary więc nie wiem na które się zdecydować, a może jednak coś innego? Jeżdżę 65% asfalt, reszta drogi leśne lub szuter.
alagor96 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Nie za poważne opony do takiej jazdy? Praktycznie każde terenowe opony szybko zejdą na asfalcie.
Alsew Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Smart Samy to jeszcze ale te Vapor to jakieś traktory przecież. Na taki teren to Race Kingi są stworzone...
yakuza79 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Na taki typ nawierzchni to jakiś semi slick, Vittoria/Geax Mezcal lub "crosiarskie" Schwalbe Land Cruiser. Można by ewentualnie z drobnymi, gęsto upakowanymi klockami - Panaracer Comet, Kenda Small Block 8 lub Geax Saguaro, ale takich opon szkoda na asfalt.
Sansei6 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Ee tam, a moje Schwalbe Marthon plus MTb i na asfalcie dają radę, może zależy od stylu jazdy.... asfalt to dla mnie dojazdówka, spokojna jazda do pracy, no chybaz, e po sniegu czy lodzie... ale ostrzej to jak juz zjadę z obitej... chocprzyznaję,ze czasem i na asfalcie lubię się bardziej powychylac na zakrętach
alagor96 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 @@Sansei6, Nie mam pojęcia o co Ci chodzi.
KrisDNM Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Napisano 4 Kwietnia 2016 Pewnie macie rację, możliwe że ja też przesadziłem z tym asfaltem w %. Zmieniam zdanie na Race Kingi 2.0.
Sansei6 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 W skrócie, że umiejętna jazda po asfalcie wcale nie musi zakatować opon MTB
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.