Gofry28 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam. Jest to mój pierwszy post na forum wiec pragnę się przywitać i proszę o wyrozumiałość Jako, że od dwóch sezonów systematycznie poruszam się rowerem ok 2-3k/ sezon, zapragnąłem zamienić mój wysłużony sprzęt na coś lepszego. Wybór padł na MTB ponieważ często gęsto zjeżdżam z asfaltu w drogi leśne. Kwota do przeznaczenia to max 2500 zł . Trochę już się rozglądałem w temacie i mój wybór padł na: ROCKRIDER 560 27,5" B'TWIN - Rowery Rowery - Decathlon Analizując ten sprzęt i podzespoły jakie ma założone tj. Teoretycznie cały napęd SRAM ( tył x7 ) dobry amortyzator Suntour XCR 27,5, z wkładem hydraulicznym to cena 2499 jest dobra. W tej cenie patrząc na rowery Kross , Merida czy inne znane marki w tej granicy cenowej nie mogę liczyć na takie części. Większość na Altusie i XCM-ach . Może warto zwrócić uwagę na inne aspekty ? Czy ktoś z Was posiada taki rower bądź ma zdanie potwierdzane sprawdzoną opinią? Czy Macie może inne propozycję w tym przedziale cenowym i klasowym? Zastanawiającym wyborem jest również: http://www.sklep-presto.pl/product-pol-52398-Rower-gorski-MTB-XC-817-Superior-2015.html Z góry dziękuję za pomoc i wyrozumiałość. Pozdrawiam Serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Rockrider zdaje się być jedną z lepszych propozycji w tym przedziale cenowym, w dodatku geometria została zmieniona w stosunku do poprzednich modeli, i bardziej odpowiada uniwersalnemu rowerowi mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofry28 Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Osobiście również przystaje na rockrider z tym , że chciałem poznać opinię forumowiczów. Zastanawiająca dla mnie jest niska cena roweru w stosunku do podzespołów, a ceny konkurencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Nie ma nic zaskakującego w cenie, ponieważ sklep to "supermarket sportowy" to i ceny są niskie ( właściciele Decathlona są również właścicielami Auchan, z tego co mi wiadomo Auchan od dawna wygrywa w zestawieniu cen marketów) nie ma żadnego haczyka. W dodatku dają wieczystą gwarancję na ramę mostek i kierownicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofry28 Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Dziękuję za pomoc . Podtrzymuje swoje zdanie i zostane przy tym sprzęcie z decathlonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.