Fawlty Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 na forach,blogach które wertuje od początku marca w wiekszosci wlasnie takie polecaja Andziu, wertujesz blogi i fora od miesiąca by majtki rowerowe kupić? Się porobiło... Kupuj natentychmiast cokolwiek i ruszaj w trasy, bo szkoda wiosny! Nikt się też tu nie kłóci. Jest to raczej nacechowana wzajemnym szacunkiem i brakiem nadziei na zbliżenie (stanowisk) wymiana opinii. Czego wszystkim życzę. pzdr Fawlty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzia90 Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Wertuje wertuje! Bo naprawde nie chce wydac kasy na marne wiem, smieszne - no ale co zrobic No nic zamowie te Attiq, mam nadzieje ze spasuje z rozmiarem. Do ich sklepu stacjonarnego mam niby trochę ponad 50km, ale za cholerke nie mam kiedy jechac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fawlty Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Poczekaj do jesieni, będą fajne promocje... pzdr Fawlty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzia90 Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Haha, dobra rada poczekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leman666 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Z jeszcze nižszej półki ? Kupiłem ich spodenki Race Pro (czy jakoś tak ) i drugi raz bym już tego nie zrobił - są kiepskie .Na szosa.org kilka osób narzekało na źle wszytą wkładkę . Widzę że nie czytasz uważnie, akurat siedzę w temacie na szosa.org i źle wszyta wkładka jest w modelu Expert, i trafiło się kilka osób że wkładka jest za daleko wszyta, ale akurat producent bez problemu podszedł do tematu przeszycia wkładki. Na jakość wykonania modelu Expert po oględzinach nie mogłem narzekać, zobaczymy co będzie w użytkowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Ja również nie mogłem narzekać na jakość wykonania modelu Expert, ponieważ nawet go nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Z męskimi Expertami od Attiqa jest ten problem, że wkładki chyba seryjnie są wszywane za bardzo do przodu. Jako punkt odniesienia można obrać ten poprzeczny szew i moim zdaniem w takim rozmiarze XL, wkładka powinna niemal go dotykać (może 1cm poniżej), w mniejszych rozmiarach powinna iść odpowiednio jeszcze bardziej do tyłu. Firma twierdzi, że prawidłowe wszycie dla tego rozmiaru to ok. 2,5cm w dół, ale to powoduje, że wkładka praktycznie nie wystaje spod d..., a grube, żelowe poduszki nie układają się idealnie pod kościami. No cóż, ich prawo tak sądzić. Oczywiście nie ma z tym najmniejszego problemu, bo firma jest układna i wszyje wkładkę zgodnie z życzeniem klienta, nawet mają także inne wkładki LaFonte do wyboru, o czym nie informują na swej stronie. Także, nie ma najmniejszego problemu z dopasowaniem. Jeśli chodzi o samo szycie spodenek jak i materiał oceniam na 5-. Trochę spodenki zdążyły mi się zmechacić w kroku (ok. 500km), ale to dość normalna sprawa. Drugi problem to długość szelek, lekko są przesadzone, ale czy to jakiś wielki problem? Igła, nitka i łatwo można sobie je skrócić pod siebie. Każdy jest nieco inny, ma inna budowę, wzrost itd. a firma musi jakoś trafić wymiarem we wszystkich. Tak jak wspomniałem, największym problemem Expertów jest miejsce wszycia wkładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Źle wszyta wkładka, zmechacenia po 500 km, za długie szelki - bardzo eleganckie spodenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzia90 Napisano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Dzis zakupilam spodenki attiqu expert z szelkami w ich sklepie stacjonarnym. Zobaczymy jak sie spisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leman666 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Źle wszyta wkładka, zmechacenia po 500 km, za długie szelki - bardzo eleganckie spodenki. Z tego co mi wiadomo ciuchy kolarskie robią od niedawna, każdy zalicza wtopy, a cena tych spodenek nie jest jakaś mega wysoka żeby nie wiem czego oczekiwać. Licze że po naszych interwencjach, wezmą sobie co nieco do serca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Niestety masz rację: jaka cena taka jakość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Strasznie krytyczny jesteś wobec Attiq. Sam mam dwie pary ich gatek. Podstawowe bez szelek i Race Pro. Więcej jeździłem na razie w tych podstawowych. Problemem była jakość szycia - dość szybko zaczęły wychodzić nitki i odpruwała się wkładka. Nie reklamowałem tego w attiq, bo łatwiej było mi skorzystać ze dużego skilla krawieckiego swojej rodzicielki. Po poprawkach wszystko trzyma się dobrze a jakość materiałów oceniam na plus. Największy błąd popełniłem eksperymentując z gatkami bez szelek - nigdy więcej, szelki muszą być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 "Strasznie" to przesada, ale "krytyczny" tak. Pewnie dlatego, że próbowałem wielu gaci i mam porównianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Ale z gaciami jest chyba trochę tak jak z siodełkami. Oprócz obiektywnie stwierdzalnej jakości materiałów i wykonania, są jeszcze subiektywne odczucia, czy się dobrze w tym jeździ. To te odczucia wpływają na ostateczną ocenę i mogą one być skrajnie różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Piszę właśnie o jakości wykonania. Ale tak jak napisał Leman666 " cena tych spodenek nie jest jakaś mega wysoka żeby nie wiem czego oczekiwać". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzia90 Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Mam za soba pierwsza przejazdzke 60km w spodenkach attiq expert series. Moj tylek po raz pierwszy w ogole nie odczul jazdy. Mega wygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gello1 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Dziś otrzymałem zestaw Expert Series od Attiqa. Materiały wyglądają fajnie. Testować będę na dniach. A może w sobotę pojadę Ultramaraton 300km. Uploaded with fotem.pl Więcej zdjęć tu: https://goo.gl/photos/KtkGnn5UHdnaMcsz7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Dziś otrzymałem zestaw Expert Series od Attiqa. Jaki rozmiar i jak oceniasz miejsce wszycia wkładki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gello1 Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Rozmiar S. Dziś zrobione 110km z vśr 31,2km/h. No i luxus jakbym nie siedział na siodełku. Zero dyskomfortu w czasie jazdy. Wg mnie wkładka wszyta OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whitey Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Jestem aktualnie na etapie zamawiania kompletu bluza plus spodnie ze że sklepu Attiq. O ile spodnie w rozmiarze S to z bluza mam mały problem. Mam 93cm w klacie,170cm wzrostu. W sklepie proponują mi rozmiar M która jednak ma 100cm w obwodzie. Nie lepiej kupić S, która ma ok 95cm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.