kubagry Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Cześć, kupiłem wczoraj używany rower i dziś zauważyłem, że amortyzator na zatyczkach na dole amortyzatora, ale tylko z jednej strony (nie wiem jak się nazywa ta część amortyzatora) poci się i w niewielkiej ilości wypływa z niego płyn. Jestem zielony jeśli chodzi o amortyzatory. Chciałem zapytać co to może być, czy to może być coś poważnego? Czy może po prostu jest za dużo płynu? Na jednym zdjęciu widać opisany problem, a z drugiej strony jest "suchy". http://tufotki.pl/UJRd6 Cytuj
talento259 Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Blokada działa? To gęsty smar stały czy coś rzadkiego? Cytuj
kubagry Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Napisano 3 Kwietnia 2016 Blokada działa, lecz na zablokowanym amortyzator i tak się lekko wciska (nie wiem czy tak ma byc). Jest to raczej gęsta konsystencja. Cytuj
kubagry Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Napisano 4 Kwietnia 2016 Ile to moze kosztować w serwisie? Cytuj
ACTIVIA Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Poszukaj na YOU TUBE oraz pisz na forum to chłopaki ci tu pomogą i serwisuj sobie sam, bo takie chodzenie do serwisu słono cię będzie kosztowało a ponadto nic się sam nie nauczysz Cytuj
BikerLight Napisano 22 Kwietnia 2016 Napisano 22 Kwietnia 2016 amortyzator na zatyczkach na dole amortyzatora, ale tylko z jednej strony (nie wiem jak się nazywa ta część amortyzatora) poci się i w niewielkiej ilości wypływa z niego płyn Może być to olej z rozwarstwionego smaru albo olej z komory powietrznej. Przynajmniej w moim NRX lubi migrować z komory do lagi, choć sama komora trzyma zadane ciśnienie. Te otwory montażowe możesz zaślepić śrubą imbusową M5 z podkładką miedzianą albo wkrętami dociskowymi (robakami) M5 i taśmą teflonową. To ostatnie rozwiązanie stosuję u siebie na zalanym olejem amorku, nic nie wycieka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi