NajaraNy Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Witam serdecznie! Chciałem prosić o pomoc, ponieważ mam pewien dylemat do rozwiania. Zamierzam kupić rower w kwocie 3000-3500 zł. Upatrzyłem sobie dwa ciekawe modele i nie mogę się zdecydować. Pierwszym kandydatem jest Trek x-caliber 9 z 2015 roku http://katalog.bikeboard.pl/produkt,2015,rowery,19724 Natomiast drugi to Kellys gate 30 również z 2015r. http://katalog.bikeboard.pl/produkt,2015,rowery,20125,keywords=kellys+gate+30?fs=1 Trek to jak wiadomo znana i renomowana marka. Można więc przypuszczać że rower będzie mądrze zaprojektowany i solidnie wykonany. Kellys natomiast oferuje trochę lepsze rozwiania techniczne jak taperowana główka ramy i sztywna oś przedniego koła. Sam już nie wiem na który się zdecydować aby nie żałować w przyszłości. Dodam tylko że coś niecoś wiem o rowerach ale ekspertem nie jestem. Rowerem zamierzam jeździć głównie po terenach leśnych, ścieżkach i trasach a'la cross country oraz z racji tego że mieszkam na Śląsku i Beskidy mam o "rzut kamieniem" to co jakiś czas chętnie wyskoczył bym pośmigać po górkach. Bardzo proszę o Wasze opinie i sugestie na temat tych rowerków. Jeśli ktoś zna jakieś inne ciekawe propozycje w tym budżecie to śmiało może napisać. Chętnie rozważę każdą opcje. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Jeszcze jakiś miesiąc temu miałem podobny dylemat. Też szukałem 29era w tym przedziale cenowym i też brałem pod uwagę te dwa modele plus unibike flite 29 (ciekawa opcja). Kupiłem Kellysa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Oglądałem również tego Unibike ale amorek Suntura tak jakoś nie bardzo mi pasuje. Zdecydowanie wolę RS. No i wizualnie nie bardzo mi się podoba. A jak wrażenia z jazdy Kellysem? Dobrze się sprawuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskier02 Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Jakieś 3 tygodnie temu kupiłem Gate 30 2015, jak na razie jestem zadowolony, jak tylko nie pada to wyprowadzam go na spacer do lasu Jest co prawda trochę ciężki, ale jakoś daję sobie z nim radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 prawie 14 kg waży więc dość sporo ale nie ma się co dziwić. W tej cenie raczej ciężko będzie znaleźć coś lekkiego. Wspomniany przeze mnie Trek waży około 13,4 kg. Ale z czasem zmodernizuje się kilka komponentów tj. koła i powinno być dużo lepiej myślę. Chyba faktycznie zdecyduje się na kellysa. Szczególnie że Trek jest w rozmiarze 21,5 virtual a 20,5 actual. A ja mam 188 cm wzrostu więc raczej rama bardziej 19-20 cali będzie dla mnie odpowiednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskier02 Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 To zależy też od nogi, ja mam 186 wzrostu, ale noga 82, więc wziąłem M, bo był dla mnie wygodniejszy po prostu. Co do wagi, to mój ma 13,7 z pedałami i licznikiem z odbiornikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Chyba faktycznie zdecyduje się na kellysa. Szczególnie że Trek jest w rozmiarze 21,5 virtual a 20,5 actual. A ja mam 188 cm wzrostu więc raczej rama bardziej 19-20 cali będzie dla mnie odpowiednia. W treku masz więcej opcji jeśli chodzi o rozmiar bo w kellysie jest tylko s,m,l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Za to w treku nie ma taperowanej główki. W stosunku do ceny to Trek słabo wypada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 W treku masz więcej opcji jeśli chodzi o rozmiar bo w kellysie jest tylko s,m,l. Ten Trek to rocznik 2015 więc pozostały tylko ochłapy albo bardzo małe albo duże. Jakbym szukał modelu z tego roku to rozmiarów co nie miara do wyboru. Niestety rocznik 2016 kosztuje ponad 4000 zł więc trochę za dużo jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Ten Trek to rocznik 2015 więc pozostały tylko ochłapy albo bardzo małe albo duże. Jakbym szukał modelu z tego roku to rozmiarów co nie miara do wyboru. Niestety rocznik 2016 kosztuje ponad 4000 zł więc trochę za dużo jak dla mnie. Tak czy siak z tych dwóch Kellys moim zdaniem wypada lepiej. Sam kupiłem i nie żałuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.