Skocz do zawartości

[3000-3500] Trek czy Kellys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Chciałem prosić o pomoc, ponieważ mam pewien dylemat do rozwiania. Zamierzam kupić rower w kwocie 3000-3500 zł.

Upatrzyłem sobie dwa ciekawe modele i nie mogę się zdecydować.

Pierwszym kandydatem jest Trek x-caliber 9 z 2015 roku

http://katalog.bikeboard.pl/produkt,2015,rowery,19724

Natomiast drugi to Kellys gate 30 również z 2015r. 

http://katalog.bikeboard.pl/produkt,2015,rowery,20125,keywords=kellys+gate+30?fs=1

Trek to jak wiadomo znana i renomowana marka. Można więc przypuszczać że rower będzie mądrze zaprojektowany i solidnie wykonany.

Kellys natomiast oferuje trochę lepsze rozwiania techniczne jak taperowana główka ramy i sztywna oś przedniego koła.

Sam już nie wiem na który się zdecydować aby nie żałować w przyszłości. Dodam tylko że coś niecoś wiem o rowerach ale ekspertem nie jestem.

Rowerem zamierzam jeździć głównie po terenach leśnych, ścieżkach i trasach a'la cross country oraz z racji tego że mieszkam na Śląsku i Beskidy mam o "rzut kamieniem" to co jakiś czas chętnie wyskoczył bym pośmigać po górkach.

Bardzo proszę o Wasze opinie i sugestie na temat tych rowerków.  Jeśli ktoś zna jakieś inne ciekawe propozycje w tym budżecie to śmiało może napisać. Chętnie rozważę każdą opcje.

Pozdrawiam!

prawie 14 kg waży więc dość sporo ale nie ma się co dziwić. W tej cenie raczej ciężko będzie znaleźć coś lekkiego.  Wspomniany przeze mnie Trek waży około 13,4 kg.

Ale z czasem zmodernizuje się kilka komponentów tj. koła i powinno być dużo lepiej myślę.

Chyba faktycznie zdecyduje się na kellysa. Szczególnie że Trek jest w rozmiarze 21,5 virtual a 20,5 actual.  A ja mam 188 cm wzrostu więc raczej rama bardziej 19-20 cali będzie dla mnie odpowiednia.

W treku masz więcej opcji jeśli chodzi o rozmiar bo w kellysie jest tylko s,m,l.

Ten Trek to rocznik 2015 więc pozostały tylko ochłapy albo bardzo małe albo duże.  Jakbym szukał modelu z tego roku to rozmiarów co nie miara do wyboru. Niestety rocznik 2016 kosztuje ponad 4000 zł więc trochę za dużo jak dla mnie.

Ten Trek to rocznik 2015 więc pozostały tylko ochłapy albo bardzo małe albo duże. Jakbym szukał modelu z tego roku to rozmiarów co nie miara do wyboru. Niestety rocznik 2016 kosztuje ponad 4000 zł więc trochę za dużo jak dla mnie.

Tak czy siak z tych dwóch Kellys moim zdaniem wypada lepiej. Sam kupiłem i nie żałuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...