baksik22 Napisano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam mam jeszcze jeden problem mianowicie co wyjazd na trase po deszczu albo gdy zlapie mnie deszcz musze wymieniac pancerzyk z tylniej przezotki, poniewaz jest on brudny wiec znajomy z serwisu powiedzial zebym sobie kupil pancerzyki uszczelniane ale one kosztują 10 zl za 1 sztuke. Jest tez alternatywa uszczelnienie na pancerzyk z grupy xtr ktory nakladamy na pancerz to chyba najtansza rzecz z tej grupy:P 15 zl za 3 sztuki. A wiec co mam kupic kto ma jakies doswiadczenia?A moze znacie cos lepszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 domowym sposobem mozna zrobic caly uklad "zamkniety", czyli linka nigdy nie bedzie na wierzchu. do kupienia sa tez koncowki uszczelniajace (np: w cykloturze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 no wlasnie o cos takiego mi chodzi wiec twoja opinia jest pozytywna co do tych koncówek uszczelniających z shimano xtr?Czy moze jednak ten pancerze fabrycznie uszczelniane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 nigdy nie uzywalem, nie znam nikogo kto by uzywal, wiec nie moge sie wypowiedziec. najlepiej bedzie jak sam sprobujesz i powiesz nam jak sie sprawuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raptor Napisano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Ja proponuję kupić w elektrycznym termokurcz i walnąć sobie układ zamknięty, sprawdza się też przy hamulcach w miejscu gdzie linka jest rozciągnięta między ramionami szczęk. Wyjdzie o wiele taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Ok kupie i sprawdze co i jak potem wam napisze:) --- 01.09.2006.: A więc tak kupiłem te uszczelnienia jak na razie sprawdzają sie dobrze nie ma syfu w pancerzach a przy tym ładnie sie prezentuje:)) jak zrobię trase do porządku to napisze co i jak:) --- 11.10.06.: Panowie polecam te uszczelnienia praktycznie wyłapuje cały brud ale trzeba smarowac od czasu do czasu bo potem zle linka tym chodzi.a ogólnie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubiiDubii Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ja mam zestaw clim8 z malymi modyfikacjami a mianowiciw tam gdzie linka byla gola jest koszulka termokurczliwa a koncowki wymienilem na dziubkowe i jest miodzio trosze smaru i mamy w pelni zamkn iety system bez syfu, polecam takie rozwiazanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.