askdkafa Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Witam, Od jakiegoś czausu próbuję znaleźć stery pod moją ramę. Niby nic trudnego, zmierzyć i zdecydować czy pół-zintegrowane, czy zintegrowane, ale tu pojawia się problem. Jedne mają średnicę 42, drugie 44mm, a główka mojej ramy 43,6 (mierzone dwoma suwmiarkami). Zdjęcie główki w załączniku. Tak jak pisałem, średnica przy kołnierzu 43,6 mm. Dolna średnica 36,85 mm. Głębokość 9,6 mm. Co wybrać? Czy iść w zintegrowane i nie przejmować się luzem bo to standard? Iść w półzintegrowane i wbijać - czy różnica średnic nie jest zbyt duża? Jakieś inne rozwiązanie? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Ej , to nie tak. To nie Ty decydujesz jakie stery tam są , tylko projektant ramy. Więc to nie jest kwestia wyboru. Jaka to rama ( model , rocznik ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
askdkafa Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Kellys URC 7.9. Rocznik 2006. Seryjnie były tam RITCHEY Pro Zero integrated (wg. bikekatalog), z tym, ze nie wiem który dokładnie model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.