Dijo Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 cześć Mojemu tacie zepsuł sie wolnobieg z nakładaną kasetą (nie nakręcana). Uparł się, że to sie da rozebrać, naprawić, nasmarować i złożyć :] Ja słyszałem że jest to raczej nie wykonalne, ale może.... Piasta firmy Quando. Napiszcie, co o tym sądzicie? Da sie naprawić? Piasta całkiem się zacieła i kręci sie razem z trybami.
uchmanek Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 bemben jest nierozbierlny, ale niektorzy uwazaja ze co czlowiek zlozyl, czlowiek moze rozlozyc. wiecej o rozbieraniu bembna shimano znajdziesz tu.
master87 Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 "Bęben jest nierozbieralny a tu masz instrukcję rozbierania" Fajnie to brzmi Nie wiem jak jest z piastami Quando, ale ja rozebrałem bębenek w shimano bez problemu za pomocą kombinerek, nasmarowałem i ciszej chodzi. Możesz powiedzieć dokładniej na czym polega ta awaria?
Dijo Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Napisano 30 Sierpnia 2006 bebenek zaciął się i kręci się tylko odrobinke (ok. 5*-10*). Więcej nie da sie obrócic
uchmanek Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 "Bęben jest nierozbieralny a tu masz instrukcję rozbierania" Fajnie to brzmi nie marudz, doskonale wiesz o co chodzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.