lukaszk Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Witam, Do tej pory miałem 26" Giant chyba jakiś escaper ale MTB (jakiś najtańszy za 1000zł 3x7). Do tego kupione oponki Schwalbe Mondial. A tak to nic nie wymieniane prócz klocków. W grudniu poszła mi linka od przedniej przerzutki, przed samymi świętami. Z tego względu aż do dzisiaj stał na parkingu pracowniczym pod gołym niebem, a że wcześniej był już podniszczony to nie było aż tak szkoda. Po zabraniu go w dniu dzisiejszym pierwsze co zrobiłem to zaprowadziłem do serwisu z pytaniem czy się opłaca cokolwiek robić. Serwisant zobaczył tylko, że amortyzator już rdzewieje i wymiana 300zł. Do tego sam już sobie policzyłem, że linki, łańcuch i generalne czyszczenie to pewnie razem z 600zł by wziął. Więc odpuściłem. On też odradzał robienie cokolwiek. Obejrzałem tylko sam sobie nowe crossowe sztuki na 28". Głównie jeżdżę po bezdrożach i asfalcie. Nie wjeżdżam w tudny teren a gdybym chciał to będę kradł kellysa od swojej połówki. Nigdy nie miałem crossa ani trekkinga. Nie wiem jak się na nich jeździ. Nie jeździłem też więcej jak 100km na jeden raz. Ale gdybym takiego crossa zakupił to do niego bagażnik na pewno dojdzie bo nie duże wyprawy były w planach już w zeszłym roku (choroba czasu nie wybiera i urlop zmarnowany). O błotnikach bym jeszcze pomyślał. I nie wiem właśnie czy trekking nie byłby lepszy ze względu na osprzęt bo to podobno to samo. No i myślę cały czas nad MTB z cieńszymi oponami jak miałem do tej pory. Wygodny to on był Z tego co w sklepie wypatrzyłem to w oko mi wpadły 2 modele, nie pytałem, który rocznik: Cliff 50 1799 złAutor classic cross 1699 zł Zależy mi na większej ilości przełożeń. Chyba Korba 28/38/48 i 3x8 powinno wystarczyć. Mam 180cm i 80 kg wagi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.