michalMtBXcT Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Witam chciałbym kupić amortyzator rock shox xc 32-tk solo air i moje pytanie jest takie ,ważę ok 120 kg i czy ten amortyzator da rade napompować tak żeby pod moją waga pracował dobrze,czy po prostu odpuścić powietrzaka i kupić zwykłego olejowo -spręzynowego .Dodam że jeżdżę po asfalcie czasem jakaś droga polna ,lasy itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Myślę że nie powinno być problemu z ustawieniem ciśnienia. Sam jeżdżę na takim a ważę nie całe 100 kg i nie ma problemu. Najlepiej szukaj wersji ze sztywną osią jeśli ma to być duże koło. Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez michal1289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Dać da, bez większego problemu, ale na 120kg, to może być wiotko, juz na pewno na 29" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Jak jeździsz po asfalcie to do czego tu potrzebny amortyzator? Zgaduję po pytaniu o model, że rower także nie do jazdy szosowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Jak jeździsz po asfalcie to do czego tu potrzebny amortyzator? Zgaduję po pytaniu o model, że rower także nie do jazdy szosowej...a na asfalcie to przepraszam zakaz uzywania amortyzatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Amortyzator musi być pod koła 26 i os 9mm .Jeżdżę asfalt/ścieżki,lasy tak 60/40% , i nie wiem co wybrać czy sprężyna czy powietrze mój budżet to max 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Ja bym brał powietrze tym bardziej że xc32 to nie jest żadna zaawansowana technika, dosyć prosta budowa. To nie SID czy inna lekka, wyścigowa konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 http://olx.pl/oferta/amortyzator-gazowy-przedni-rock-shox-recon-26-silver-tk-nowy-300-euro-CID767-IDeKZWw.html#bf2d20d89f co myślicie o tym napompuje go pod swoja wagę żeby dobrze pracował i żebym go nie dobijał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 99% amortyzatorów napompujesz pod swoją wagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Ok dzięki bo nie miałem nigdy powietrzaka to nie wiem ,a zapytam jeszcze czy cena tego rs recon nie jest za niska jak na ten model amortyzatora ,na zdjęciach wygląda że jest w bdb stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 na zdjęciach wygląda że jest w bdb stanie Sorry, ale poza kolorem na tych zdjęciach nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Jak będę miał dokładniejsze foto to tu wstawię . Wie ktoś z którego roku może być ten amortyzator ? Dostałem takie fotki co powiecie bo mi się wydaje że uszczelki do wymiany ,sprzedawca mówi że amortyzator jeżdżony amatorsko kupiony w Niemczech Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez michalMtBXcT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Ciekawe kiedy był ostatni raz serwisowany... Uszczelki do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) pewnie w ogóle nie był od nowości serwisowany nawet nie wiem który to rok jest ale jak by mu zrobił serwis to pewnie w 500 by sie zamkną jak bym jeszcze cene targował to do serwisu chyba wystarczy http://allegro.pl/zestaw-uszczelek-rock-shox-recon-silver-air-wi12-i5927176064.html Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez michalMtBXcT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Na moje oko to jest 2011-2012 rok. Do kompletu uszczelek dolicz jeszcze smar i oleje (chyba że masz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 u znajomego uszczelki w rebie wyglądają identycznie po 1,5 roku dla mnie to oznacza że raczej nie są dobrej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Dla mnie to znaczy że znajomy musiał używać czegoś dziwnego do ich "konserwacji" i bardziej martwiłbym się jak widelec wygląda w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 znajomemu że tak powiem nie brakuje pieniędzy, nie ma umiejętności oraz rower z tą rębą był kupiony w sklepie rowerowym więc sam go nie serwisował na pewno prędzej spodziewałbym się że nie miał serwisu ten amorek wogóle zresztą w sklepie też pewnie z 2 lata postał (mimo to według mnie to nie świadczy dobrze o uszczelkach że tak szybko parcieją, dla porównania mam manitou skareb z jeszcze fabrycznym zestawem uszczelek, amor z roku 2003 do dzisiaj trzyma olej powietrze etc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Stan uszczelek wskazuje że właściciel nie wie co to serwis. W środku pewnie pół tony błota. Golenie wyglądają na szorowane. Dopiero po rozebraniu będzie można powiedzieć czy warto reanimować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi