Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozmiar ten sam ale mój kolor to stealth ano red i chyba jest bardziej popularny bo jest na niego dłuższy termin oczekiwania. I tu chyba jest sedno.

Napisano

Dokładnie. Pamiętam, że jak zamawiałem to byłem niejako zmuszony wziąć niebieski (kolor mi odpowiada ;))gdyż wybrany przez Ciebie był dostępny dopiero na czerwiec a nie mogę sobie pozwolić na taki czas oczekiwania.

Napisano

Nastawiłem się na długie oczekiwanie ale nagle "surprise"

Zamówienie 04 lutego.

Pierwszy termin 4-8 kwietnia 2016

Później informacja o przedłużeniu terminu do 25 - 29 kwietnia 2016

A tu nagle i niespodziewanie 18 kwietnia kurier UPS dostarcza mojego GC  AL  SLX 7.9 pięknie zapakowanego.

W międzyczasie trochę za dużo niepotrzebnych nerwów, ale koniec wieńczy dzieło.

Może to już sygnał dla innych oczekujących, że Canyon wychodzi na prostą z realizacją zamówień.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i do zobaczenia na trasach.

Napisano

Mój rower juz czeka na mnie w domu. Przebieram nogami w robocie ;)

Generalnie wszystko fajnie się skończyło, rower przyszedł 6 dni przed wyznaczonym terminem.

Napisano

Koniecznie wrzuć fotę jak ten kolor ma się na żywo. Może być nawet nieposkładany, czy w pudełku, ale chodzi mi o kolor. Sam się przymierzałem do tego modelu i w tym właśnie kolorze.

Napisano

Jakbyś mógł jeszcze napisać wzrost, przekrok, jaki rozmiar ramy wybrałeś i czy trafiłeś z rozmiarem.

Przeszła koło nosa obniżka na CF 6.9 więc Twój model wyszedł na prowadzenie :) Kalkulator podaje M ale mam wiele osób przy 183 i 87 wybiera L i nie narzeka.

Napisano

Zdjęcia tak na szybko :)

Generalnie ten niebieski kolor na żywo wygląda  zdecydowanie lepiej niż na zdjęciu. Jest ciemniejszy niż na stronie producenta. Fajnie się kontruje z żółtym;)

Jeśli chodzi o geo i dopasowanie to ciężko coś więcej mi na ten moment napisać, gdyż jeszcze nim nie jechałem.

Wiem jedynie, że rozmiar mi pasuje, co mnie baardzo cieszy. Mam 178 cm/82 przekrok i rozmiar M to na pewno był dobry wybór. Choć fakt - rama blisko klejnotów, ale nie na tyle, żeby była to jakaś tragedia.

Dodam, że pozycja nie jest mocno wyciągnięta, dla mnie osobiście nie jest to minus. Jeździłem ostatnio Stumpjumperze HT i tam było zdecydowanie bardziej sportowo. 

post-180681-0-99135500-1461102373_thumb.jpg

post-180681-0-57766000-1461102382_thumb.jpg

post-180681-0-32230600-1461102422_thumb.jpg

Napisano (edytowane)

Cześć, jak wygląda sprawa z info na stronie canyona o dostępności ich rowerów? Czy status "w magazynie" ma pokrycie w rzeczywistości, bo jak widzę taki opis to sobie myślę, że rower w miarę szybko powinien być wysłany?

Podejrzewam, że co druga osoba w tym wątku taki status miała, a rower i tak przyszedł najszybciej po miesiącu, ale wolę się upewnić ;).

Edytowane przez kapitanlipton
Napisano

w moim przypadku (po perypetiach, ale to inna historia) zamówiony rower oznaczony "w magazynie" przyszedł w ciągu tygodnia

Napisano (edytowane)

Powiem szczerze, że ten kolor jest całkiem inny niż na zdjęciach na stronie canyona.

Wygląda naprawdę super a ten niebieski jest bardzo ciemny i wpada w czerń. 

Fajny. A osłona neoprenowa na trójkącie była z rowerem?

Edytowane przez clip7
Napisano

W dniu 21.04.2016 o 12:21, syrobb napisał:
osłona już była zamocowana na ramie

Dostałeś osłonę neoprenową (z rzepem), czy plastikową listwę ochronną (na imbus)?

Napisano

W dniu 19.04.2016 o 21:55, syrobb napisał:
Dodam, że pozycja nie jest mocno wyciągnięta, dla mnie osobiście nie jest to minus. Jeździłem ostatnio Stumpjumperze HT i tam było zdecydowanie bardziej sportowo.

Ja z kolei wolę właśnie bardziej wyciągniętą pozycję. Ale chyba można przełożyć podkładki i odwrócić mostek?

Napisano
  W dniu 21.04.2016 o 12:49, kabe30 napisał:

Dostałeś osłonę neoprenową (z rzepem), czy plastikową listwę ochronną (na imbus)?

Pisałem wcześniej że tak. Standardowa osłona na rzep.
  W dniu 21.04.2016 o 14:17, clip7 napisał:

Ja z kolei wolę właśnie bardziej wyciągniętą pozycję. Ale chyba można przełożyć podkładki i odwrócić mostek?

Wydaje mi się, że można odwrócić mostek. Nie weryfikowałem tego
Napisano

Moj model mial byc dostepny 15 maja. W zeszly czwartek zmiana - w magazynie. W piatek oplacone a dzisiaj dostalem numer przesylki z dhl. Moze sie w koncu ogarneli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.