Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozmiar ten sam ale mój kolor to stealth ano red i chyba jest bardziej popularny bo jest na niego dłuższy termin oczekiwania. I tu chyba jest sedno.

Napisano

Dokładnie. Pamiętam, że jak zamawiałem to byłem niejako zmuszony wziąć niebieski (kolor mi odpowiada ;))gdyż wybrany przez Ciebie był dostępny dopiero na czerwiec a nie mogę sobie pozwolić na taki czas oczekiwania.

Napisano

Nastawiłem się na długie oczekiwanie ale nagle "surprise"

Zamówienie 04 lutego.

Pierwszy termin 4-8 kwietnia 2016

Później informacja o przedłużeniu terminu do 25 - 29 kwietnia 2016

A tu nagle i niespodziewanie 18 kwietnia kurier UPS dostarcza mojego GC  AL  SLX 7.9 pięknie zapakowanego.

W międzyczasie trochę za dużo niepotrzebnych nerwów, ale koniec wieńczy dzieło.

Może to już sygnał dla innych oczekujących, że Canyon wychodzi na prostą z realizacją zamówień.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i do zobaczenia na trasach.

Napisano

Mój rower juz czeka na mnie w domu. Przebieram nogami w robocie ;)

Generalnie wszystko fajnie się skończyło, rower przyszedł 6 dni przed wyznaczonym terminem.

Napisano

Koniecznie wrzuć fotę jak ten kolor ma się na żywo. Może być nawet nieposkładany, czy w pudełku, ale chodzi mi o kolor. Sam się przymierzałem do tego modelu i w tym właśnie kolorze.

Napisano

Jakbyś mógł jeszcze napisać wzrost, przekrok, jaki rozmiar ramy wybrałeś i czy trafiłeś z rozmiarem.

Przeszła koło nosa obniżka na CF 6.9 więc Twój model wyszedł na prowadzenie :) Kalkulator podaje M ale mam wiele osób przy 183 i 87 wybiera L i nie narzeka.

Napisano

Zdjęcia tak na szybko :)

Generalnie ten niebieski kolor na żywo wygląda  zdecydowanie lepiej niż na zdjęciu. Jest ciemniejszy niż na stronie producenta. Fajnie się kontruje z żółtym;)

Jeśli chodzi o geo i dopasowanie to ciężko coś więcej mi na ten moment napisać, gdyż jeszcze nim nie jechałem.

Wiem jedynie, że rozmiar mi pasuje, co mnie baardzo cieszy. Mam 178 cm/82 przekrok i rozmiar M to na pewno był dobry wybór. Choć fakt - rama blisko klejnotów, ale nie na tyle, żeby była to jakaś tragedia.

Dodam, że pozycja nie jest mocno wyciągnięta, dla mnie osobiście nie jest to minus. Jeździłem ostatnio Stumpjumperze HT i tam było zdecydowanie bardziej sportowo. 

post-180681-0-99135500-1461102373_thumb.jpg

post-180681-0-57766000-1461102382_thumb.jpg

post-180681-0-32230600-1461102422_thumb.jpg

Napisano (edytowane)

Cześć, jak wygląda sprawa z info na stronie canyona o dostępności ich rowerów? Czy status "w magazynie" ma pokrycie w rzeczywistości, bo jak widzę taki opis to sobie myślę, że rower w miarę szybko powinien być wysłany?

Podejrzewam, że co druga osoba w tym wątku taki status miała, a rower i tak przyszedł najszybciej po miesiącu, ale wolę się upewnić ;).

Edytowane przez kapitanlipton
Napisano

w moim przypadku (po perypetiach, ale to inna historia) zamówiony rower oznaczony "w magazynie" przyszedł w ciągu tygodnia

Napisano (edytowane)

Powiem szczerze, że ten kolor jest całkiem inny niż na zdjęciach na stronie canyona.

Wygląda naprawdę super a ten niebieski jest bardzo ciemny i wpada w czerń. 

Fajny. A osłona neoprenowa na trójkącie była z rowerem?

Edytowane przez clip7
Napisano

osłona już była zamocowana na ramie

Dostałeś osłonę neoprenową (z rzepem), czy plastikową listwę ochronną (na imbus)?

Napisano

Dodam, że pozycja nie jest mocno wyciągnięta, dla mnie osobiście nie jest to minus. Jeździłem ostatnio Stumpjumperze HT i tam było zdecydowanie bardziej sportowo.

Ja z kolei wolę właśnie bardziej wyciągniętą pozycję. Ale chyba można przełożyć podkładki i odwrócić mostek?

Napisano

Dostałeś osłonę neoprenową (z rzepem), czy plastikową listwę ochronną (na imbus)?

Pisałem wcześniej że tak. Standardowa osłona na rzep.

Ja z kolei wolę właśnie bardziej wyciągniętą pozycję. Ale chyba można przełożyć podkładki i odwrócić mostek?

Wydaje mi się, że można odwrócić mostek. Nie weryfikowałem tego
Napisano

Moj model mial byc dostepny 15 maja. W zeszly czwartek zmiana - w magazynie. W piatek oplacone a dzisiaj dostalem numer przesylki z dhl. Moze sie w koncu ogarneli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...