Skocz do zawartości

Kross Evado 2.0 vs Kross Evado 3.0

damian529111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam, pewien problem ponieważ nie wiem który rower wybrać. Zacznę jednak od początku:

Stwierdziłem sobie nie dawno że mój rower z marketu nie nadaje się do jazdy. Więc postanowiłem poszukać nowego, wiedziałem nawet już jaki typ chcę. Rower crossowy do poruszania się po mieście. Wszystko świetnie ale który rower wybrać? Zacząłem szukać roweru firmy Kross ponieważ czego by nie mówić rowery mają bardzo ładne. Zauważyłem tani rower Crossowy Kross Evado 1.0. Akurat na mój budżet coś około 1 tyś zł. Rower kosztował 1,4 tyś więc stwierdziłem że to dość dobra cena ponieważ jakieś 2 tyg temu nie miałem bladego pojęcia o rowerach i o osprzęcie. Potem jednak zacząłem czerpać wiedzę z internetu i ten rower wydawał mi się do dupy. Wtedy też zwiększył mi się budżet i z 1,4 tyś miałem trochę więcej bo 1,7 tyś. Wtedy postanowiłem szukać czegoś do tej ceny i natrafiłem na te 2 modele. Znalazłem również sobie już sklep. Wiedziałem jednak że Kross Evado 3.0 nie jest na mój budżet jednak gdy powiedziałem o swoim budżecie pan ze sklepu rowerowego powiedział że może zniżyć cenę do 1,7 tyś za Evado 3.0.  Pochodziłem jednak trochę po innych sklepach rowerowych i niektóre sklepy twierdziły że nie opłaca się tego roweru brać bo po co Hamulce Tarczowe do takiego roweru a nawet że manetki jak i dzwignie hamulcowe są po prostu gorsze. Nie wiem czy to prawda ale zaczęły mnie brać wątpliwości nawet jak napisałem do tego sklepu tym razem na fb odpisali mi że Evado 3.0 się po prostu nie sprzedaje w porównaniu do evado 2.0 bądz 3.0 na pytanie dlaczego odpowiedzieli że zapraszają do sklepu i doradzą mi co do roweru jednak tam pan wcale nie mówił że 3.0 się gorzej sprzedaje a nawet powiedział że jest bardzo dobry. A co wy o tym sądzicie? Opłaca się dopłacać. Możliwe że jakbym chciał to mógłbym dostać rabat na evado 2.0. Więc co brać ? Czy Evado 3.0 jest po prostu gorszy?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...