Skocz do zawartości

Licznik z pulsometrem ant+

Zib666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

od dwóch lat użytkuję Sigmę 16.11 ale brakuje mi pulsometru. Muszę pilnować tętna więc pomyślałem o zmianie.

Oglądam Sigma Rox 6,0 ale brakuje mi technologii ANT+, która pozwoliłaby jednocześnie korzystać ze Stravy czy Endomondo.

Dopiero od Rox 10 mamy ant ale to drogo. 

Macie może pomysł jak jednocześnie wysyłać dane o kadencji i pulsie do urządzenia na kierownicy oraz do telefonu z Androidem?

Pytałem w warszawskich sklepach, bo od wiosny coś obiecywali ale nic nie mają. Kupiłem Geonaute onMove 200 ale tam pulsometr jest na BT Smart i po sparowaniu z telefonem nie widzi zegarka lub na odwrót. Jedynie technologia ANT umożliwia komunikację z dwoma urządzeniami.

Może jest coś takiego i da się kupić poza Polską?

Dajcie znać.

Zed.

Napisano

GARMIN, GARMIN i jeszcze raz GARMIN

Sigma nie ma nic ciekawego w sumie i jest ograniczona trochę w przeciwieństwie do garniaka. Możesz poszukać zegarków na rękę z funkcją GPS, która oprócz rejestrowania śladu obsługują również pulsometry. Jak budżet pozwoli, to polecam Fenixa 3 ;) Wersja ekonomiczna z którą da się spokojnie biegać i jeździć, to zakup używanego już niestety Ege500 i można go spokojnie używać na rowerze jak i podczas biegania. Bawiąc się trochę w Adama Słodowego można z uchwytu zrobić opaskę na rękę ;) Instrukcja do znalezienia w necie ;)

P.S.

Polecam na początek lekturę regulaminu, bo... przekonasz się o potędze władzy wykonawczej :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...