wojtasin Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 Chciałbym zapytać czy ktokolwiek ma jakiekolwiek wrażenia z użytkowania tego (SR SUNTOUR RD-CR400-SGX) modelu przerzutek tylnich, kusi mnie żeby coś pozmieniać w rowerku i padło na tylnią przerzutkę, a egzotyka tego egzemplarza jest wielce pociągająca, dlatgo pytam czy warto wydać na to 50-60 PLN?
amoniak Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 ja mam xcr 750 sgx IMHO zarąbista chcesz kupić tą to już lepiej dołuż parę zł i kup tą Od mojej różni się jedynie tym że kółeczka nie są na maszynówkach
wojtasin Napisano 3 Września 2006 Autor Napisano 3 Września 2006 Prawie mnie przekonałeś, ale mam jeszcze jedno pytanie - jak wygląda sprawa sterowania, czy manetki Shimano St-EF 35 temu podołają?
amoniak Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 Spoko przerzutki xcr 750 sgx oraz xcr 600 sgx mogą pracować zaeówno w systemie shimano (1:2) oraz SRAM (1:1)
wojtasin Napisano 7 Września 2006 Autor Napisano 7 Września 2006 Przepraszam, że truję, ale zadam jeszcze jedno pytanie - czy mógłbyś napisać trochę więcej o pracy tej przerzutki, interesuje mnie szczególnie kultura pracy w odniesieniu do sprżetu Shimano w podobnej cenie, czyli Alivio, a czasami najtańsze Deore.
amoniak Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Kliknij tu tu opisałem jak to działa mogę jeszcze dodać, że na pewno działa precyzyjniej niż Shimano Pod warunkiem sterowania Sramowskiego Przebieg obecny po nad 15 kkm i nadal działa jak nowa
wojtasin Napisano 9 Września 2006 Autor Napisano 9 Września 2006 Kliknij tu tu opisałem jak to działa mogę jeszcze dodać, że na pewno działa precyzyjniej niż Shimano Pod warunkiem sterowania Sramowskiego Przebieg obecny po nad 15 kkm i nadal działa jak nowa Przekonałeś mnie, jak tylko dostanę kieszonkowe z mojej własnej wypłaty, to zakupię. Prawdopodobnie będę miał też manetki (rapidy) tejże firmy.
piotrekpasti Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 santour? czemu nie sram albo sh*tmano ? ? ?
wojtasin Napisano 11 Września 2006 Autor Napisano 11 Września 2006 santour? czemu nie sram albo sh*tmano ? ? ? Jak to było w reklamie - Jesli nie widać różnicy, to po co przepłacać?
amoniak Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 santour? czemu nie sram albo sh*tmano ? ? ? po pirewsze nie santour tylko SR Suntour a może ci Irenę Santor ci chodziło :lol: Po drugie czemu nie :!!: Qupiłem XCR 750 SGX i założyłem do drugiego roweru przebieg ma już dość słuszny i kompletnie nic się z tym nie dzieje :!!: zero jakiegoś tam Grilionu cała z alu za wyątkiem kółeczek Imho na pewno lepsza niż moja stara Sramowska 7. Do X-7 mojej obecnej mogę spokojnie porównywać działa jak nie lepiej, to conajmniej tak samo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.