yamsha Napisano 31 Marca 2016 Napisano 31 Marca 2016 Hej, Czy zna ktoś powód i rozwiązanie problemu takiego, że mój damper przestał reagować na pokrętło blokady ? Ciśnienie 105psi, blokada była właczona niedługo, rower mam 2 tyg. nowy. Po wyłaczeniu blokady i ustawieniu wolniejszego powrotu przejechaniu 20m, i przy ponownej próbie zablokowania dampera, okazało się, że nie działa. damper pracuje tak jakby był niezablokowany, wez wzlegu na pozycje pokrętła z blokadą. Czy ktoś może mi pomoć rozwiązać probelm ? Dziękuję. Cytuj
piciu256 Napisano 31 Marca 2016 Napisano 31 Marca 2016 możliwe że olej jest słabej jakości w środku i się spienił, tak tylko zgaduję bo nie mam pojęcia o budowie tego dampera. Cytuj
Gość Napisano 31 Marca 2016 Napisano 31 Marca 2016 (edytowane) Tak sie nieobejdzie bez zagladniecia do dampera a skoro rower nowy to reklamuj. Edytowane 31 Marca 2016 przez Gość Cytuj
yamsha Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Napisano 1 Kwietnia 2016 nie zareklamuje go bo nie mam paragonu, pytanie postawie inne. CZy wg niespecjalistycznej wiedzy jaka maj agoscie w serwisach row. moge go rozkrecic i zagladnac co w nim piszczy ? moja wiedza konczy sie na serwisie sprezynowego sr suntoura. Pytam poporstu czy moge zagladnac do niego nie spierząc go jakos Cytuj
piciu256 Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 a to tylko pogratulować serwis jest trochę trudniejszy niż sprężynowy suntour ale nie jest to inżynieria rakietowa Cytuj
SlezaFanatic Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Musisz mieć igłę do napełnienia , eiedzę na jakiej wysokosci ustawić ifp oraz pompeczkę która da rade nabić ciśnienie rzędu 400 psi Serwis wykonujemy analogicznie jak tu http://www.dhfr.ru/fox/Content/Service/Rear_Shocks/RP23_Rebuild.htm Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez SlezaFanatic Cytuj
Gość Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 Zadnego 400psi nie uswiadczysz w IFP w tej fuzji. Chyba na tym forum dawalem info o glebokosci IFP w wersji 190mm, oraj zaleznosc cisnienie IFP vs waga ridera i jak to w realu chodzilo. Cytuj
yamsha Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Napisano 8 Kwietnia 2016 mam zwykla pompkę do amorów powietrznych do redów 300psi bodajże nada ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi