zajonc Napisano 30 Marca 2016 Napisano 30 Marca 2016 Zamontowałen nowy amrtyzator i przy koronie amora na sterach jest wyczywalny luz gdy ruszam na zaciśnietym hamulcu rowerem przod tył, co robię źle? są jakieś podkładki dystansujace żeby wbić na doł rury sterowej? rura na dole sie lekko zgrubia ale to za mało, jakiś inny sposób hmm
kkoko123 Napisano 30 Marca 2016 Napisano 30 Marca 2016 luz masz na sterach źle zamontowałeś amortyzator wbiłeś bieżnie na rurę sterowną poluźni mostek i nakrętkę i skręć ponownie, zacznij pierw od nakrętki bo ona trzyma amortyzator sztywno
zajonc Napisano 30 Marca 2016 Autor Napisano 30 Marca 2016 chyba nie było bieżni na dole rury, teraz czytam, ze mozna dokupić, chyba zamontowałem amora bez bieżni na dole rury sterowej,a doł troche lata, amora umiem zamontować i to nie jest luz na sterach, ale nie wiedziałem, ze na dole są wybijane bieżnie. może sie myle, niech się jakiś ekspert wypowie
kkoko123 Napisano 30 Marca 2016 Napisano 30 Marca 2016 zrób zdjęcie rury sterownej powinieneś mieć taką metalową bieżnie nabitą
piciu256 Napisano 30 Marca 2016 Napisano 30 Marca 2016 nie masz bieżni i wszystko jasne bieżnie dostaje się że sterami, nie z amorkiem. możesz ją wybić że starego albo kupić nową
zajonc Napisano 30 Marca 2016 Autor Napisano 30 Marca 2016 na to wygląda, nie mam czegoś takiego nabitego na rure jak na zdj wyżej. taką bieżnie można po taniości dostać raczej w każdym rowerowym?
zajonc Napisano 30 Marca 2016 Autor Napisano 30 Marca 2016 stary juz sprzedany:P poszedl razem z bieżnią, nawet nie wiedziałem ale przed chwilą w starym widelcu sztywnym znalazłem bieżnię, wybiłem i mam nadzieje, ze bedzie pasować
SlezaFanatic Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Nie musi pasować , wtedy musisz kupić nowe kompletne stery
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.