arecki1338 Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Nie wiem czy to odpowiedni dział, jak ustawić automatyczne obracanie mapy w Locus, tak żeby zawsze strzałka była skierowana do góry zgodnie z kierunkiem jazdy. Próbowałem różnych opcji, ale nie mogę do tego dojść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Na głównym ekranie u dołu masz przycisk, którym można kontrolować obrót mapy. Może o to Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arecki1338 Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 ArtGD, to jest to, o co mi chodzi. Dzięki. Nie wiem jak to mogłem pominąć. Cały czas uczę się tej nawigacji. A jakie mapy dla tego programu są najlepsze, jeżeli chodzi o Polskę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Ja używam tej mapy http://www.gmaptool.eu/pl/content/locus-polska-osm Po ściągnięciu trzeba ją wrzucić do katalogu Locus/mapsVector Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arecki1338 Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzieki wielkie ArtGD, fajna mapka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_browarro Napisano 31 Marca 2016 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Ja mogę polecić mapę z http://www.openandromaps.org/en Też bazuje na mapach OSM, do tego kilka możliwych do wyboru styli wyświetlania mapy (rower, turystyka itd i to w kilku wariantach) Jeśli wejdziesz na stronę pobierania map (zakładka 'Map Downloads') ze smartfona, to przy wyborze wybranej mapy będziesz miał możliwość bezpośrednio ściągnąć ją do Locusa - nie trzeba bawić się w żadne ręczne kopiowanie plików. Mapy aktualizowane są regularnie co ok. miesiąc. Używam od ponad roku i mogę polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Jak w teren to compass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.