codespy Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Witam Chciałbym wymienić napęd w rowerze Scott Scale 70 (http://www.bikekatalog.pl/2006/?ppg=show&baza=rowery&pid=2378) Napęd mam oryginalny czyli: Łańcuch: Shimano CN-HG53 Korba: Shimano FC-M 440 hollowtech 22x32x44 T Środek suportu: Shimano UN 26 Kaseta: HG CS-HG50-9 Chciałbym wymienić cały napęd co najmniej tej samej klasy, może trochę lepszy od tego co mam. Czy warto inwestować w Korba SHIMANO FC-M590 (kompletna razem z suportem) Korba SHIMANO FC-M542 (kompletna razem z suportem) czy też pozostać Korba SHIMANO FC-M442 (rozumiem że to dla tego roweru dobre jest) plus Shimano UN 26? Chodzi mi o to żeby korba była wytrzymała. Jeśli mam zyskać np 100 gram ale stracić na żywotności korby to wolałbym korbę trwalszą. Czy możecie mi powiedzieć jaka jest trwałość Shimano UN 26? Mam też pytanie czy ja dobrze rozumiem korba FC-M542, czy też FC-M590 ma od razu suport zintegrowany? Korba i suport jest ze sobą zespolony? Czy wymiana suportu wiąże się z wymianą całej korby, czy też wymiana korby z wymianą suportu? Jeśli chodzi o łańcuch to mam pytanie jak wypada trwałość: KMC X-9, Connex 900/904 czy też Campagnolo C9 względem CN-HG53. W góry dzięki za pomoc.
turysta Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 "Mam też pytanie czy ja dobrze rozumiem korba FC-M542, czy też FC-M590 ma od razu suport zintegrowany? Korba i suport jest ze sobą zespolony? Czy wymiana suportu wiąże się z wymianą całej korby, czy też wymiana korby z wymianą suportu?" Mają zintegrowaną oś suportu a nie cały suport. Łożyska są oddzielnie.
kkoko123 Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 weź dopisz w tytule na samym początku [napęd] bo ci administrator zaraz tego posta usunie hollowtech jest lepszym rozwiązaniem niż kwadrat, jest lżejsza i bardziej efektywna
Root Admin Mieciu Napisano 30 Marca 2016 Root Admin Napisano 30 Marca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.