Skocz do zawartości

Przeskok łańcucha - co wini?

roverr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siema, więc od niedługiego czasu przeskakuje mi łańcuch (szosa), tylko nie wiem gdzie będzie przyczyna, czy w linkach, czy łańcuchu, czy w kasecie, czy wymienić.

Generalnie wygląda to tak, że na zdjęciu łańcuch w miejscu rozpięcia jest troche zdeformowany i sworzeń po wbiciu na płasko i po pokręceniu kilka razy pedałami zawsze wraca do tego co widać, po lewej wystaje sworzeń, po prawej ogniwo trochę odgięte jest jakby, czy to może być przyczyna?

Następnie zdjęcie kasety, nie znam się jeszcze więc po zdjęciu jest ktoś w stanie określić czy zużyty czy jeszcze nie? Końcówki nie mają zadziorów przynajmniej nie zauważyłem.

Linki - mam rower z lekko ugiętą ramą i tam linka idzie prosto i czasmi przy przenoszeniu roweru chwyta się tam i linka jest zgięta i poluzowana trochę, ale czy to może mieć wpływ?

A dodam jeszcze, że łańcuch nie jest bardzo wyciągnięty na korbie tylko trochę można go naciągnąć

12903800_1061454257251264_546108357_o.jp

12899490_1061455957251094_307907255_o.jp

Napisano

Ale pierwsze co zrób to wywal to ogniwo.Średnia przyjemność gdy łańcuch nagle się zrywa przy naciśnięciu na pedał.

tym bardziej, że prawa noga, miesiąc po artroskopii, szkoda walnąć w kierownice :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...