Skocz do zawartości

[opony] Przebita opona, wolne schodzenie powietrza

Beeen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio zauważyłem, że w przednim kole jest kapeć, napompowałem więc. Udało mi się nawet przejechać na rowerze ok. 1h po czym powietrza nie ubyło. Następnego dnia zauważyłem, że znowu mam kapcia. bez zastanowienia zdjąłem koło i chciałem przystąpić do naprawy. I tu niestety pojawia się problem. Opona najprawdopodobniej jest przyklejona do obręczy (załączam dwa zdjęcia).  

Jak miałbym to naprawić? 

Dodam, że pierwszy raz mam styczność z tego typu problemem. 

rower to NS Bikes Core 2 2010

Obręcze: NS Fundamental

Opony: Kenda Kinetics 26x2.35

post-191896-0-75569100-1459276145_thumb.jpg

post-191896-0-41346500-1459276156_thumb.jpg

Napisano

Noo tylko tyle żeby zakelić dziurę w dętce :) To, że się przykleiła, to nic specjalnego :P Robi się to samo, w sumie nie wiem dlaczego, przypuszczam, że guma po prostu się lekko wulkanizuje. Później zakładasz oponę bez żadnych bajerów ;)

Napisano

Co po tym jak odkleję? Muszę się zaopatrzyć w jakieś konkretne produkty?

Ona nie jest niczym przyklejona, tylko tak się wydaje :) Chyba, że kupiłeś rower używany i ktoś sobie ją wcześniej przykleił.

Napisano

Właśnie rower kupiłem używany  :icon_confused:

Jutro zadzwonię do tego kto mi go sprzedał i się spytam bo to naprawdę wygląda jak by to było przyklejone 

Więc na razie dzięki wam za pomoc.

Napisano

Mieliście rację, opona nie była przyklejona, ale tak mocno trzymającej się opony do obręczy jeszcze nie widziałem.

Dzięki za pomoc :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...