Beeen Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Ostatnio zauważyłem, że w przednim kole jest kapeć, napompowałem więc. Udało mi się nawet przejechać na rowerze ok. 1h po czym powietrza nie ubyło. Następnego dnia zauważyłem, że znowu mam kapcia. bez zastanowienia zdjąłem koło i chciałem przystąpić do naprawy. I tu niestety pojawia się problem. Opona najprawdopodobniej jest przyklejona do obręczy (załączam dwa zdjęcia). Jak miałbym to naprawić? Dodam, że pierwszy raz mam styczność z tego typu problemem. rower to NS Bikes Core 2 2010 Obręcze: NS Fundamental Opony: Kenda Kinetics 26x2.35
Mod Team michuuu Napisano 29 Marca 2016 Mod Team Napisano 29 Marca 2016 Więcej siły i opona się "odklei" od felgi.
Moorzyn Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 U mnie często to się zdarza. Geax Saguaro. Dopchnij mocno po prostu kciukami i gitara
Beeen Napisano 29 Marca 2016 Autor Napisano 29 Marca 2016 Co po tym jak odkleję? Muszę się zaopatrzyć w jakieś konkretne produkty?
Moorzyn Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Noo tylko tyle żeby zakelić dziurę w dętce To, że się przykleiła, to nic specjalnego Robi się to samo, w sumie nie wiem dlaczego, przypuszczam, że guma po prostu się lekko wulkanizuje. Później zakładasz oponę bez żadnych bajerów
SovaLTD Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Co po tym jak odkleję? Muszę się zaopatrzyć w jakieś konkretne produkty? Ona nie jest niczym przyklejona, tylko tak się wydaje Chyba, że kupiłeś rower używany i ktoś sobie ją wcześniej przykleił.
Beeen Napisano 29 Marca 2016 Autor Napisano 29 Marca 2016 Właśnie rower kupiłem używany Jutro zadzwonię do tego kto mi go sprzedał i się spytam bo to naprawdę wygląda jak by to było przyklejone Więc na razie dzięki wam za pomoc.
pawel2208 Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Dużo siły i opona powinna odejść od obręczy. Czasem potrafi się dobrze złapać. Sprawdź też czy w oponie nic nie siedzi w miejscu gdzie była dętka dziurawa
Beeen Napisano 31 Marca 2016 Autor Napisano 31 Marca 2016 Mieliście rację, opona nie była przyklejona, ale tak mocno trzymającej się opony do obręczy jeszcze nie widziałem. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.