pokerman9 Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Witam. jak w temacie,poszukuję bluzy/kurtki kolarskiej . do tej pory jeździłem w lidlowskim shi*** poszukuję czego do 150zł, z tego co czytałem,produkty Rogelli są w miarę Ok. używałbym ja jako wierzchniej warstwy,pod spód krótka koszulka+ dł. rękaw termo w zależności od temperatury na dworze. Zastosowanie 0-15*C dystanse,zależności od samopoczucia i sił..30-70km tempo średnie ok20/25km/h w zależności od terenu,często jest to mieszany..szosa/las moje propozycje http://www.mikesport.pl/rogelli-mura-meska-kurtka-rowerowa-softshell-kolor-czarno-niebieski.html http://www.mikesport.pl/rogelli-pesaro-meska-kurtka-rowerowa-softshell-kolor-czarny.html wiem że za ta cenę nie mam się czego spodziewać ale myślę ,że będzie to lepsza alternatywa niż lidlowskie piekarniki. pozdr
piotrrc Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Mam Pesaro w wersji odblaskowej. W granicach 7-12 stopni zakładam pod spod bieliznę Burbeck i mam komfort termiczny. Przy 7 stopniach jak wiał wiatr założyłem jeszcze Pakajaka i było bardzo ok. ale pakajak od spodu był mokry, jednak bielizna i Pesaro transportowały wilgoć na zewnątrz. Wczoraj było +15 i też jechałem w tym zestawie (bez wiatrówki) i też było super. Jedynie jak zdejmowałem Pesaro to rękawy od wewnątrz były delikatnie wilgotne.
pokerman9 Napisano 29 Marca 2016 Autor Napisano 29 Marca 2016 piotrrc jaki typ jazdy preferujesz,tempo/dystans?delikatnie mokre może być abym nie czuł się jak jak po urwaniu chmury. dzięki za opinie,poczekam jeszcze na innych i zdecyduje,co będzie najlepsze
Mod Team michuuu Napisano 29 Marca 2016 Mod Team Napisano 29 Marca 2016 Bielizna termo + polar + wiatrówka. Gramatura polara w zależności od odczuwania zimna. Jak cieplej to bielizna + wiatrówka. Wyjdzie trochę drożej ale bardziej uniwersalnie. W MikeSporcie można wybrać taki zestaw.
piotrrc Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 piotrrc jaki typ jazdy preferujesz,tempo/dystans? delikatnie mokre może być abym nie czuł się jak jak po urwaniu chmury. dzięki za opinie,poczekam jeszcze na innych i zdecyduje,co będzie najlepsze Szosa 20-60km w średniej na razie do 25km\h. Te że wiatrówka jest mokra od wewnątrz nie oznacza że czuję wilgoć. Bielizna i Pesaro idealnie odprowadzają wilgoć od ciała.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.