Skocz do zawartości

[Bluza/kurtka] Rogelli

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

jak w temacie,poszukuję bluzy/kurtki kolarskiej .

do tej pory jeździłem w lidlowskim shi*** :yucky:

poszukuję czego do 150zł, z tego co czytałem,produkty Rogelli są w miarę Ok.

używałbym ja jako wierzchniej warstwy,pod spód krótka koszulka+ dł. rękaw termo w zależności od temperatury na dworze.

Zastosowanie 0-15*C

dystanse,zależności od samopoczucia i sił..30-70km

tempo średnie ok20/25km/h w zależności od terenu,często jest to mieszany..szosa/las

moje propozycje

http://www.mikesport.pl/rogelli-mura-meska-kurtka-rowerowa-softshell-kolor-czarno-niebieski.html

http://www.mikesport.pl/rogelli-pesaro-meska-kurtka-rowerowa-softshell-kolor-czarny.html

wiem że za ta cenę nie mam się czego spodziewać ale myślę ,że będzie to lepsza alternatywa niż lidlowskie piekarniki.

:thanks:

pozdr

Napisano

Mam Pesaro w wersji odblaskowej. W granicach 7-12 stopni zakładam pod spod bieliznę Burbeck i mam komfort termiczny. Przy 7 stopniach jak wiał wiatr założyłem jeszcze Pakajaka i było bardzo ok. ale pakajak od spodu był mokry, jednak bielizna i Pesaro transportowały wilgoć na zewnątrz. Wczoraj było +15 i też jechałem w tym zestawie (bez wiatrówki) i też było super. Jedynie jak zdejmowałem Pesaro to rękawy od wewnątrz były delikatnie wilgotne.

Napisano
piotrrc jaki typ jazdy preferujesz,tempo/dystans?

delikatnie mokre może być abym nie czuł się jak  jak po urwaniu chmury.

dzięki za opinie,poczekam jeszcze na innych i zdecyduje,co będzie najlepsze :)

• Mod Team
Napisano

Bielizna termo + polar + wiatrówka.

Gramatura polara w zależności od odczuwania zimna. Jak cieplej to bielizna + wiatrówka. Wyjdzie trochę drożej ale bardziej uniwersalnie.

W MikeSporcie  można wybrać taki zestaw.

Napisano

piotrrc jaki typ jazdy preferujesz,tempo/dystans?

delikatnie mokre może być abym nie czuł się jak jak po urwaniu chmury.

dzięki za opinie,poczekam jeszcze na innych i zdecyduje,co będzie najlepsze :)

Szosa 20-60km w średniej na razie do 25km\h. Te że wiatrówka jest mokra od wewnątrz nie oznacza że czuję wilgoć. Bielizna i Pesaro idealnie odprowadzają wilgoć od ciała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...