Greg00 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Witam Dotarła do mnie manetka sl-m8000 ispec Standardowo jest ustawiona pod korbe z 3 blatami, a potrzebuje zmienić na dwa blaty W poprzedniej wersji był przełącznik 2/3, a wnowej wersji go nie widzę Patrzłem na dokumentacji na stronie shimano a tam też nic nie ma Ktoś pomoże w tej kwestii Czyżby się nie zmieniało ? Czy robi się zmiane wenątrz manetki, a może coś mi umkneło Z góry dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Nie robi się. Blokujesz po prostu przerzutką 3ci bieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Przerzutka jeszcze nie dotrala Czyli mam rozumieć że w manetce się nic nie zmienia Przerzutka jest na dwa blaty więc nie będzie co blokować Co do manetki to trochę bez sensu że nie ma blokady na manetce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Blokady były bez sensu bo to samo zrobisz przerzutką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Z ustawieniami 2/3 było prosciej Tak na sucho, Trzeba patrzyć jak się ustawia linkę, w pierwszym przypadku można ustawić tak że będzie można zrzucić linkę mimo "blokady" na przerzutce w drugim przypadku będzie tendencja do rozciągania linki, jak ktoś będzie chciał podnieść na nieistniejący blat, przerzutka nie przytrzyma więc siła nacisku pójdzie na linkę i przerzutkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Ustawiasz przerzutkę tak jak pod 3 tarcze tyle że na dużej tarczy (2) wkręcasz śrubkę blokujaca w przerzutce aby nie przełożyć dźwigni na trójkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 do zamkniecia w wersji m8000 blokuje się przerzutką jeden bieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.