revoc89918991 Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Witam! Jestem Marcin, 17 lat, wielkopolska. Jest to mój pierwszy post na tym forum (zarejestrowałem się dziś), ale do rzeczy. Mam problem z kasetą Shimano, mianowicie nie moge jej w żaden sposób zdjąć. Co radzicie, co robic? Uprzedzajac nie jest tak, ze mam malo sily, bylem chwile temu w rowerowym i dwóch chlopa probowali i nic. Efekt taki ze klucz (bacik) sie połamał. Każda dobra rada się przyda muszę ją jakoś ściągnąć.
dziksoltys Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Możesz spróbować z WD-40 (kilkakrotnie psikając w odstępach czasowych) zostawić na noc w jakimś roztworze (nafta) dorwać porządny klucz albo najbardziej brutalne zapiąć kasetę w imadło (kaseta do wymiany). A i PAMIĘTAJ o klamrach w temacie spróbój swój edytować
krism4a1 Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Chłopak ma za duże kopyto Jeśli WD nie pomoże, to i tak pozostaje tylko brutalna siła, wziąć lepszy bacik.
dziksoltys Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Chyba ktoś przy przykręcaniu dał popis mocy ja ważę b.dużo lubię górki i jeszcze takich problemów nie miałem ręka zawsze starczała
Mod Team michuuu Napisano 29 Marca 2016 Mod Team Napisano 29 Marca 2016 A i PAMIĘTAJ o klamrach w temacie spróbój swój edytować I pamiętaj "spróbuj" zdecydowanie lepiej wygląda.
Root Admin Mieciu Napisano 29 Marca 2016 Root Admin Napisano 29 Marca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.