kumas Napisano 28 Marca 2016 Napisano 28 Marca 2016 Czym różnią sie zębatki Specialites 38t w wersjach 9 i 10 speed? Czy można założyć 9 speed do korby dwurzedowej obsługującą kasete 9 rzedową?
lucass1984 Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 Łańcuchy pod 9 i 10 rzędów są różnej szerokości, dlatego lepiej jest kupić pod 10 bo taka zębatka będzie pasowała i pod 9 i pod 10 biegów. Nie wiem czy się nie pomyliłeś bo spytałeś się czy można założyć zębatkę 9 do kaset 9 - na pewno można bo w końcu jest to zębatka specjalnie do kaset 9 jak nazwa wskazuje :-) Ilość tarcz z przodu nie ma znaczenia 2 czy 3, znaczenie ma jeżeli jest z przodu jedna tarcza to żeby nie spadała musi ona być w systemie NW.
Mod Team michuuu Napisano 1 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2016 dlatego lepiej jest kupić pod 10 bo taka zębatka będzie pasowała i pod 9 i pod 10 biegów. Całkiem niedawno wymieniałem zębatkę korby. 9rz. i 10rz. mają taką samą grubość zęba. W fabrycznej konfiguracji korba 9rz. współpracowała z łańcuchem i kasetą 10rz. Założyłem na korbę srama nową tarczę speca 34z. opisaną 9rz. do kasety slx 10rz i łańcucha connexa 10rz. Więc luzik.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.