J67 Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Witam. Mam pytanie do osób znających Warszawę. Konkretnie: jak najlepiej (żeby nie zabłądzić ) przejechać przez miasto od strony Góry Kalwarii na Białołękę? Samochodem najlepiej mi się jechało drogą 801, ale nie zwróciłem uwagi czy na całej długości jest dostępna dla rowerów. Mam zwłaszcza wątpliwości co do odcinka zwanego ulicą Jagiellońską. Proszę wyjaśnić człowiekowi z prowincji, jak poruszać się po stolicy:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 najszybciej będzie wzdłuż Wisłostrady. Prawie na całej długości są ścieżki. Trzeba przejechać na drugą stronę rzeki ale nie napisałeś w które dokładnie miejsce wiec nie podpowiem którym mostem byłoby najwygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Przez Konstancin caly czas sciezka rowerowa wzdluz Wisly i tak do mostu Skłodowskiej-Curie. Nastepnie przez most i jestes na Białołece. Albo jak tzw blizsza Białołeka to most wczesniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J67 Napisano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Jak się pewnie domyśliliście:-) - nie znam Warszawy. Na podstawie mapy - rozumiem, że w Górze Kalwarii mam przejechać przez most bez rzeki :-) drogą 79, następnie skręcić w ulicę Wyszyńskiego, czyli droga 724, która później łączy się z 7-ką i mostem Curie-Skłodowskiej na Tarchomin. Konkretnie chcę dojechać na Ceramiczną. Trasa rzeczywiście wydaje mi się rozsądna. Dziękuję za odpowiedzi. O ile oczywiście jest jakoś oznakowana i szybka, bo wolę nadłożyć nawet 10 km niż godzinę błądzić, albo tłuc się po dołach lub chodnikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotek Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Z Góry Kalwarii leć niebieskim szlakiem nad Wisłą do Konstancina. Stamtąd dalej niebieskim (praktycznie cały czas ścieżka z małym wyjątkiem na granicy Konstancina z Powsinem, ale tam jest "wytuptane", więc dasz radę ). Jak już dojedziesz do Wilanowa to masz wybór. albo tłuc się Wiertniczą i Powsińską z autkami lub lekko na około polecieć ścieżką Wilanowską => Sobieskiego => Al. Witosa do Czerniakowskiej, gdzie spotykają się oba warianty. Dalej walisz ścieżką wzdłuż Czerniakowskiej => Wisłostrady aż do mostu Skłodowskiej, na którym też masz ścieżkę. Jak już będziesz po drugiej stronie to na Ceramiczną jest rzut beretem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 A ja alternatywnie zaproponuję jazdę z G-K wzdłuż Wisły (wzdłuż wału wiślanego), przez Zawady, aż do mostu siekierkowskiego. Hyc na drugą stronę i dalej wzdłuż Wisły. Mijasz stadion, zjeżdżasz na dół ścieżką wdłuż plaż, dojeżdżasz na Żerań, a dalej... to już się nie znam, nie moje okolice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J67 Napisano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Bardzo dziękuję za szczegółowe wyjaśnienia. Wkrótce będę próbował. A jak wiadomo - najtrudniejszy jest ten pierwszy raz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.