bukakewarior Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Hej. Używa/używał ktoś tego kasku KLIK Warto go kupić, czy raczej omijać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Kask zakupiony. Pozostaje mi sprawdzić samemu, czy warto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colonel Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Napisz czy warto ? Sam się nad nim zastanawiałem, tyle że odrzuca trochę brak regulacji oraz zabójcza wentylacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Pierwsze co przyszło mi na myśl po wyjęciu go z pudełka (zamawiałem online), to że jest bardzo lekki. Wykonani też na plus- estetyczne. Daszek nie ma regulowanego położenia- czy to ma znaczenie- okaże się po pierwszych jazdach.Prawdopodobnie w niedziele zabiorę go na dłuższy wypad, więc dam Ci znać jakie wrażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karep Napisano 31 Marca 2016 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 A jak rozmiar? Bo ja kiedys kupilem i byl dla mnie za maly... tj. łeb mam 58, a kask w tym rozmiarze mnie uwieral i musialem go oddac. pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Rozmiar "L" (wg metki 58-61 cm). Obwód mojej głowy to 59 cm i leży dobrze. A nie kupiłeś przypadkiem wcześniejszej wersji? Pytam, bo z komentarzy pod produktem można wyczytać, że mają/mieli wprowadzić jakieś modyfikacje, ale ciężko się wyznać, czy chodzi o obecny model, czy wcześniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karep Napisano 31 Marca 2016 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Całkiem możliwe, bo chyba kupowałem latem 2015. I na pewno była to promocyjna cena - więc prawdopodobnie wyprzedaż. Z chęcią bym przymierzył taki kask w sklepie, ale jakoś nie trafiłem na ich szeroki asortyment. pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colonel Napisano 31 Marca 2016 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Ciekawą alternatywą dla tego kasku jest Author Creek, ale póki co nie ma go w sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Z chęcią bym przymierzył taki kask w sklepie, ale jakoś nie trafiłem na ich szeroki asortyment. Zawsze można zamówić online i oddać bezpłatnie w razie złego spasowania (przy wysyłce do paczkomatu). Ciekawą alternatywą dla tego kasku jest Author Creek Rzeczywiście, szczególnie wizualnie i pod względem wentylacji prezentuje się lepiej. Co do systemu mocującego się nie wypowiem. Z drugiej strony Wygląda na to, że Author zakrywa mniej potylicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisz czy warto ? Pierwsza jazda we wspomnianym kasku, już za mną. Myślę, że 55 km w terenie górskim/leśnym, przy słonecznej pogodzie daje możliwość obiektywnej oceny. To już 4 kask, jaki mam okazję używać i jak wyżej wspomniałem jest bardzo lekki, można zapomnieć, że ma się cokolwiek na głowie odrzuca (...) zabójcza wentylacja Jeżeli chodzi o wentylację, producent rzeczywiście nie wyposażył go w dużą ilość otworów (nie ma też siateczek przeciw insektom), ale generalnie nie odczułem z tego powodu jakiegoś znaczącego dyskomfortu na prostej, czy podjazdach (bo przy zjazdach "fuja" jak trzeba).Jedynie w mocniej nasłonecznionych miejscach robi się cieplej, ale to chyba jak w każdym kasku (jeżeli się mylę- wyprowadźcie mnie z błędu). odrzuca trochę brak regulacji Co do patentu z mocowaniem, uważam że jest to wygodne rozwiązanie- zakładasz, zapinasz i jedziesz, bez zabawy pokrętłem. Sporym plusem jest dla mnie spasowanie (i jakby na to nie spojrzeć chłonność wyściółki) dzięki czemu pot nie spływa po czole, potylicy oraz skroniach. Zakładając że guma, którą zastąpiono regulację naciągnie się, to i tak nie będzie problemu z jej wymianą (nową można kupić w pasmanterii). Natomiast nie podoba mi się sam sposób mocowania owej gumki (żeby wyjąć wyściółkę do prania trzeba ją odczepić). Trzyma się ona na małym trzpieniu zakończonym główką, który (mam nadzieję, że jestem w błędzie) nie wygląda na zbyt wytrzymały. Dla zobrazowania zamieszczam fotki: Przechodząc do daszku, który nie posiada regulacji położenia, uważam, że jest on optymalnie ustawiony- mówiąc wprost nie odczułem potrzemy grzebania przy nim Tradycyjnego podsumowania nie będzie. Uważam, że kask jest wart swojej ceny i obym nie miał okazji sprawdzić go podczas gleby. Mam nadzieję, że powyższy wywód rozwieje nieco wątpliwości, a jeżeli macie jakieś pytania- to śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Minęło już trochę czasu od zakupu. "Łupinka" sprawuje się dobrze, na wentylację nie narzekam. Zauważyłem za to, że wyściółka (w moim egzemplarzu niebieska) farbuje lekko skórę (wcześniej nie dostrzegałem tego, bo miałem dłuższe włosy) Nic strasznego, ale jednak coś. Widać to na poniższym fragmencie zdjęcia (czoło): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.