NajmeR Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Ja miałbym perę pytań, dla znających się w temacie Czy saguaro 29x2,2 tnt mają większy balon niż Barzo 29x2,25 tnt, bo nie chciałbym żeby wyszło jak z continentalami gdzie race king jest wizualnie większy od x-kinga. Czy saguaro 29x2.2 tnt jest dużo szybszy od Barzo 29x2.25, bo waży trochę więcej. Czy ktoś próbował uszczelniać zwijane saguarro 29x2.2,2, jak to się uszczelnia? Pytam bo zastanawiam się albo nad parą przód/tył Barzo, lub kombo przód Barzo a tył Saguaro, szukam uniwersalnego zestawu na cały sezon, na maratony jak i ambitne wycieczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Czy saguaro 29x2.2 tnt jest dużo szybszy od Barzo 29x2.25, bo waży trochę więcej. Wdg. mnie wcale nie jest szybszy ale na pewno ma trwalszy bieżnik jako opona napędowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Czy ktoś próbował uszczelniać zwijane saguarro 29x2.2,2, jak to się uszczelnia? Próbowałem i bez problemu. Na "co dzień" jeżdżę na zamleczonych zwykłych, zwijanych Saguaro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Pytam bo zastanawiam się albo nad parą przód/tył Barzo, lub kombo przód Barzo a tył Saguaro, szukam uniwersalnego zestawu na cały sezon, na maratony jak i ambitne wycieczki. Ja bym na Twoim miejscu brał 2x Barzo TNT, mam taki zestaw na ten sezon i jest to szybka opona, Saguaro na pewno na śliskich podjazdach szybciej się podda niż Barzo. TNT uszczelnia się superowo, co prawda u mnie opona wymagała kompresora aby wskoczyć na rant, ale później już trzymała ciśnienie bez mleka, ale dla pewności wlałem po 60 ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Deklarowane 650g. Niedługo montaż. Na razie spróbuję z "ghetto tubeless", jak nie wyjdzie będą dętki. Małe pytanko: jakiej dętki użyć do ghetto tubeless, 26" czy 24"? Bo raczej 20" będzie ciężko naciągnąć na obręcz tak myślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Saugaro toczy się całkiem sprawnie ale ma jedną wadę. Zapycha się błotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajmeR Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 No to zamówiłem 2x Barzo, nawet może lepiej, jak się tylna trochę zjedzie to zamienię z przednią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Opony zamontowane, na razie z dętkami. Postanowiłem przejść na tubeless wraz z zakupem nowych szerszych obręczy dedykowanych do "bezdętki". Waga kół przed: przód 2.40kg tył 2.90kg Waga kół po zmianie opon i dętek: przód 2.00kg tył 2.70kg Prosty rachunek - zyskane 0.6kg. Czysto niezamierzone kolorystyczne dopasowanie opon do roweru spodobało mi się. Rowerek po zabiegu waży 13.4kg. Dzięki koledzy za porady i sugestie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaff28 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Porównując tylko bieżnik na cyklokarpaty , to który byście polecali x-king czy barzo. Dodam że właśnie przechodzę na mleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Ciężko wybrać bo dużo ludzi jeździ cyklo na obu modelach. Też się zastanawiałem i wybrałem.........saguaro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Porównując tylko bieżnik na cyklokarpaty , to który byście polecali x-king czy barzo. Dodam że właśnie przechodzę na mleko. Jak X-king to tylko Protection, a tutaj cena już nie jest atrakcyjna do TNT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 @, i jak wrażenia z jazdy na włoszczyźnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Nie miałem za bardzo okazji przetestować w poważniejszych warunkach, na razie tylko jeden wypad. Jak nie praca to pogoda do 4 liter. Po twardym idą jak burza to jest pewne. Specjalnie popróbowałem szybkich skrętów i pierwsze wrażenia Barzo sprawia bardzo pozytywne. Trzyma wyznaczony tor. Mam nadzieję w tym tygodniu na fajną miejscówkę się wybrać. Jest tam prawie każda nawierzchnia, poza sypkim saharyjskim piaskiem, strome podjazdy, błoto, głazy i korzenie, no i fajne szybkie serpentyny między drzewami. Dobra przyczepność więc wskazana Na pewno opiszę wrażenia z jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Od lat po górach jeżdżę na Nobby Nicach i nie chce mi się zmieniać. Tanie, lekkie i dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enduan Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Ja jestem wierny takiej mieszance: przód Nobby Nic 2,25, tył Racing Ralph 2,25. Przód dobra trakcja, tył relatywnie mniejsze opory toczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.