Jacko01 Napisano 15 Kwietnia 2016 Napisano 15 Kwietnia 2016 To pokaż gdzie można kupić podobny,tańszy, tak funkcjonalny uchwyt proszę a kupię
lukaszk Napisano 17 Kwietnia 2016 Napisano 17 Kwietnia 2016 Ja osobiscie nic nie znalazłem na swój telefon. Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
mant3z Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Nie mam na myśli telepania a redukcję drgań która schodzi bezpośrednio z nierównego terenu na nasze telefony poprzez kierownice. W końcu nie chcemy uszkodzić swoich telefonów. Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka W moim przypadku to wygląda tak jakbym chciał go uszkodzić, kilka razy wyrywałem kablem od słuchawek etui z telefonem w środku które leciało na różne grunty. Nadal mi służy, a to już 4ty rok... jedyne co się dzieje po tak długim okresie użytkowania to, że czasami jak jest bardzo sucho to niemrawo reaguje na dotyk. Może dlatego że, na telefonie mam ochronne szkło. Nieważne czy małe czy duże nierówności, etui drga, potrzeba jednak sporej siły żeby je wyrwać. Jak wymieniałem ramę to przyciąłem amora tak by wlazł jeden dystanser 5mm i teraz etui sztywno siedzi oparte na kapslu. Z kabla słuchawkowego musiałem zrezygnować bo uszkodziłem port jack, teraz muzyki słucham przez BT. Od tego czasu nie zdarzyło mi się zgubić telefonu
piciu256 Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 używanie słuchawek na kablu przy telefonie znajdującym się np. na kierownicy zamiast kieszeni to bardzo niemądry pomysł ja oduczyłem się tego przez wkręcenie słuchawek w szprychy Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
mr2000rr Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Jak już przy temacie słuchawek, to ja używałem na kablu ale kupiłem słuchawki bluetooth nauszne i jest dużo wygodniej niż w pchełkach.
mant3z Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Tak wiem, zmieliłem już słuchawki w szprychach no ale etui całe. Trzymajmy się tematu etui.
hanus Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 A może coś takiego? Można dostać za około 50 zł na allegro Moto
llancer Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Powodzenia w lesie przy szybkim zjeździe na korzeniach ci ta gumka pęknie. Na pewno bym nie zaufał
hanus Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Wiem ciężko zaufać, ale był poddawany ciężkim testom np Ale do jazdy po mieście i asfalcie na pewno będzie ok @edit Tutaj też test, recenzja: http://www.blogmtb.pl/2014/08/finn-test-rowerowego-uchwytu-na.html?m=1 Moto
mant3z Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 No ale to trzeba mieć telefon wodoszczelny.
lukaszk Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Sam o tym finie myślałem. Ale do tego najlepiej mieć case jakiś porządny i szkło Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
hanus Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Szczerze mówiąc to sam się zastanawiam, bo cena jest ok. Ale muszę się jeszcze zastanowić, czy aby na pewno mi jest potrzebny :-P Ale jak byś kupił i sam przetestował to napisz coś o nim ;-)
CentrumRowerowe Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Przetestowałem masę różnych uchwytów i pokrowców dla Samungów z serii Note, wyszło mi, że nie ma nic lepszego niż Drybagi od Topeaka. Telefony się zmienia co jakiś czas pokrowiec jest kompatybilny z wszystkimi modelami o odpowiedniej przekątnej ekranu i topeak ma najlepsze mocowanie pokrowca. Niby drogo jak na pokrowiec, ale jeśli telefon też drogi to warto go dobrze chronić.
mant3z Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Dobrze dobrze, już o tym pisałem że, Drybag używam od wiosny 2013 i faktycznie to to wykazuje niesłychaną wytrzymałość ale mocowanie ma luzy, całe etui drga i hałasuje na wertepach a zwłaszcza na kocich łbach. Czy to najlepsze mocowanie? No chyba nie bardzo.
olesz Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Mój drybag po dwóch nie pełnych sezonach praktycznie się rozleciał. Klapka, którą zapina się na rzep od spodu pękła do połowy, podkleiłem łatką do dętek i na razie trzyma. Na górze na łączeniu okienka z klapką odkleiło się czarne i jest dziura. Woda do środka nie leci, ale wygląda źle. Do tego ten hałas drgającego etui, ludzie się za mną oglądają. Fakt, że dobrze zabezpiecza telefon, ale reszta do kitu. Drugi raz już nie kupię i szukam czegoś innego. Myślę o Shellu Authora, cena podobna, mocowanie na mostku z regulacją nachylenia.
mant3z Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Na podstawie danych SportsTrackera szacuje że mój Drybag spędził 800 godzin we wszystkich warunkach (grad, deszcz, błoto, mróz), ja sezon zacząłem w 2012 i nigdy go nie przerywałem. Zdarzyło się, że nawet przy srogich mrozach wyciągałem tel. Póki co żadnych uszkodzeń. Może trafiła Ci się jakaś chińska podróbka, kiedyś ktoś tu pisał, że podrabiają produkty TopPeak.
olesz Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Myślę, że jest to oryginał, kupowałem w Łodzi w Intersporcie.
Cree Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 do 60 zł jakiś uchwyt na telefon najlepiej na kierownice, głownie do miasta - finn? czy jakieś inne ciekawe opcje są?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.