winfor Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Ktoś wie, gdzie można zamówić "Kryptonite WheelBoltz"? Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Przy okazji, co myślicie o tym pomyśle? Wiem, że wcześniej Zefal miał podobne rozwiązanie, ale tam osoba z "dużą łapą" mogła wyłamać tamten motylek. Ciekawe jak jest tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 @winfor mam zefala i zasada działania jest identyczna tylko w moim przypadku mam motylek a tam jest imbus. Cena która znalazłem to 55 dolarów, więc po przeliczeniu trochę za drogo. Nie wiem kiedy będzie to dostępne w polce, ale np Kryptonie chain był dostępny w Polsce po 6 -12 miesiącach od prezentacji, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 macie jeszcze pitlocka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 strasznie drogie, i z racji że to 9mm qr to bez większych problemów powinno dać się pokonać ten cały "locking bolt" (nie mówiąc już o magnesie ) niestety rozmiary tego czegoś nie pozwalają na dobrą wytrzymałość, ale na pewno (tak jak szybkozamykacz na imbus) powstrzyma to osiedlowego żulka przed wzięciem koła w kilka sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 @piciu256 wystarczy aby kulka w środku była aluminiowa i magnes jest bezużyteczny, wszystko da się metodami siłowymi zniszczyć, ale na pewno jest to lepsze niż zwykle zapięcie na motylki czy sam imbus.... w moim przypadku nie udało mi się otworzyć ciągnąc za rączkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.