kas93 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Witam prosiłabym o pomoc i ewentualne rady!jestem na etapie poszukiwania jakiegoś sensownego roweru, gdzie styl mojej jazdy to: do 200km/tydzieńprzez 5 lat jeździłam na starej, niemieckiej kolarce, która pomimo swojego wieku dawała frajdę z jazdy z pewnych przyczyn tego roweru już nie posiadam. obecnie poszukuję czegoś: max. 1000-1500zł[studencki budżet, stąd ograniczenia PLN]przeglądam nieustannie ogłoszenia OLX oraz allegro w ramach poszukiwań używanego roweru..chociaż ostatnio zaczęłam oglądać oferty Decathlonu i innych sklepów - jednak jakoś nieufnie podchodzę do ich oferty,bo z wyglądu rowery ok (jak na kobiece oko) jednak czy te aluminiowe ramy i cały osprzęt są warte swojej ceny pod kątem jakości?czy lepiej się w to nie pchać i jednak szukać czegoś używanego w sieci? PYTANIE:1. czy szukać roweru używanego na OLX i allegro? o ile coś dobrego można kupić w tych pieniądzach?czy jednak na moje potrzeby jakiś rower z Decathlonu wystarczy? 2. proszę o info nt. jaki rozmiarowo rower kupować, ktory jest dostosowany pod moje "parametry" niestety ale w kwestii doboru rozmiaru ram, kół itd. jestem zielona.wzrost: 180 cmwaga: 62 kgza wszelką pomoc z góry serdecznie dziękuję!!! pozdrawiam.K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Hej, Jako zapewne niezbyt częsty (choć z tego co widzę ostatnio, coraz częstszy) przypadek kobiety poruszającej się rowerem szosowym, się wypowiem częściowo Przejeżdżam mniej więcej podobną ilość km tygodniowo, może w sezonie ciepłym nieco więcej. Miałam okazję jeździć na decathlonowej kolarce, konkretnie był to model B'Twin Triban 3, najtańsza wówczas kolarka z Decathlonu (1300 zł). W sumie przebyłam na niej około 2500km. Obecnie jeżdżę na KTM Strada 2000 (klasowo kilka oczek wyżej). Jakości ramy Tribana nie można w sumie nic zarzucić, poza tym, że była stosunkowo ciężka (rower ważył więcej chyba niż mój góral, hehe). Była dość wygodna a nawet miała karbonowy wideł. Osprzęt był najniższej możliwej klasy Shimano. Wtedy mi to nie przeszkadzało ale teraz, jak już pojeździłam na Stradzie, w życiu by mi nie przyszło do głowy żeby do takiego osprzętu wrócić. Porównując - to co było w Tribanie nie zmieniało biegów i nie hamowało Myślę jednak, że przesiadając się z roweru starego typu, na którym jeździłaś wcześniej, i tak odczujesz sporą różnicę w jakości (ja się wtedy przesiadłam po próbie jazdy na stalowej Kodze Miyata, jeszcze z nieindeksowanymi przerzutkami, z manetkami na ramie). Oczywiście zaraz pewnie odezwą się głosy, że można coś fajnego wyhaczyć w używkach ale ja jestem wyznawcą nowych sprzętów i używanych rowerów nie uznaję W kwestii rozmiaru nie będę Ci doradzać ponieważ wychodzę z założenia, że do roweru trzeba się przymierzyć. Jak się nie da przymierzyć to nie kupię i już. W Decathlonie, gdzie kupowałam swojego Tribana było dużo miejsca i można było się przejechać na rowerze po sklepie. Jak się przejedziesz to zobaczysz czy Ci pasuje rozmiar. Pozdrówki świąteczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Spróbuj się przymierzyć do rozmiaru 54. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Albo nawet 56 z krótką rurą górną. Generalnie wysoki i krótki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewu Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Witam prosiłabym o pomoc i ewentualne rady! jestem na etapie poszukiwania jakiegoś sensownego roweru, gdzie styl mojej jazdy to: do 200km/tydzień przez 5 lat jeździłam na starej, niemieckiej kolarce, która pomimo swojego wieku dawała frajdę z jazdy z pewnych przyczyn tego roweru już nie posiadam. obecnie poszukuję czegoś: max. 1000-1500zł [studencki budżet, stąd ograniczenia PLN] przeglądam nieustannie ogłoszenia OLX oraz allegro w ramach poszukiwań używanego roweru.. chociaż ostatnio zaczęłam oglądać oferty Decathlonu i innych sklepów - jednak jakoś nieufnie podchodzę do ich oferty, bo z wyglądu rowery ok (jak na kobiece oko) jednak czy te aluminiowe ramy i cały osprzęt są warte swojej ceny pod kątem jakości? czy lepiej się w to nie pchać i jednak szukać czegoś używanego w sieci? PYTANIE: 1. czy szukać roweru używanego na OLX i allegro? o ile coś dobrego można kupić w tych pieniądzach? czy jednak na moje potrzeby jakiś rower z Decathlonu wystarczy? 2. proszę o info nt. jaki rozmiarowo rower kupować, ktory jest dostosowany pod moje "parametry" niestety ale w kwestii doboru rozmiaru ram, kół itd. jestem zielona. wzrost: 180 cm waga: 62 kg za wszelką pomoc z góry serdecznie dziękuję!!! pozdrawiam. K. W tej cenie kupisz nowy rower i najlepiej w specjalistycznym sklepie-w takim pracownicy lepiej się znają na tym co sprzedają niż w sieciówkach.Nie wiem skąd jesteś,ale mogę Ci podać adres do strony dobrego sklepu internetowego http://rowereo.pl Tam mają głównie rowery GT z dożywotnią gwarancją na ramy.Pytaj o szczegóły w sklepie.W tej cenie na pewno znajdziesz coś dla siebie-nowy z gwarancją i masz pewność,że nie kradziony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Najtańsza szosówka w tym sklepie kosztuje 2999 zł więc nie wiem o co chodzi. Z takim budżetem raczej nie ma co krzywić się na ofertę Decathlonu tylko się cieszyć, że jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 http://allegro.pl/rower-szosowy-x-trail-alu-7005-ladny-stan-rama-54-i6080595788.html http://allegro.pl/raleigh-team-aluminiowa-szosowka-klamkomanetki-i6081554986.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axis Napisano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 A może coś takiego: http://allegro.pl/szosowy-specialized-allez-comp-a1-i6075332920.html rozmiar podany przez sprzedającego jest nieprawdziwy, ten 54 cm ma takie wymiary: http://www.rutlandcycling.com/images/uploads/2013/03/specialized-allez-frame-geometry.png Ultegra 6500 2x9 na pewno będzie lepsza niż sora/tiagra 2/3x8/9 Rower wisi na olx, więc zapewne jeszcze dostępny. W tej cenie wg mnie nie znajdziesz absolutnie nic lepszego. Ewentualnie można poszukać takiego zadbanego treka: http://olx.pl/oferta/trek-alpha-1-2-tiagra-CID767-IDeFd0w.html#4cbf1fd6a2 tylko wg mnie 56 będzie za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.