neutrino Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Cześć Powiem tylko na wstępie, że już kilkakrotnie wyciągałem/wkładałem koła z/do ramy i nie miałem miałem dotychczas większych problemów z wyregulowaniem hamulców. Dzisiaj jest inaczej. Nie mogę w żaden sposób nie tylko wyregulować, ale nawet wsadzić tarczy tylnego koła w hamulec. Klocki są zbyt blisko siebie. Próbowałem (delikatnie) rozpychać klocki dużym płaskim śrubokrętem - bez skutku. Wyciągnąłem klocki i płaskim kluczem próbowałem rozepchnąć tłoczki - bez skutku: jeśli wcisnę jeden, wyskakuje drugi. Dwóch naraz nie byłem w stanie wcisnąć. Wg mnie (na oko) wystają one bardziej niż tłoczki w przednim hamulcu. Nie bardzo wiem jak sobie z tym teraz poradzić. Czy jakimś cudem mogło wzrosnąć ciśnienie w układzie? Tylne koło stało 2 miesiące "poza" rowerem. Co zrobić z tym fantem? Proszę bardzo o pomoc.
talento259 Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Nie wcisnął ktoś klamki hamulca bez włożonego koła? Mogło to doprowadzić do zapowietrzenia układu.
Root Admin Mieciu Napisano 26 Marca 2016 Root Admin Napisano 26 Marca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.