Domin98 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Witam, mam rower Kross Hexagon X8 w których są hamulce hydrauliczne Shimano M395, są to moje pierwsze hamulce tarczowe.I mam pytanie jak odtłusczac tarcze i klocki,jak odpowietrzac hamulce i jak dolewać płyn Z góry dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Dolewać nie trzeba. Tarcze odtłuszczasz np. samochodowym odtłuszczaczem a klocki jak zatłuścisz to wymiana albo jeśli to metaliki to do piekarnika albo nad palnikiem wygrzewasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin98 Napisano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 A czy trzeba mieć ten zestaw co on ma?Czy można tak jak w motorze bez przyrządów?Czy tarcze można odtłuścić płynem do mycia silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Jest na forum kilkanaście wątków na ten temat, nie dowalaj kolejnego. Poczytaj zanim coś napiszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 eee po co tracić czas na szukanie i czytanie jak prościej napisać i czekać na gotową odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 A czy trzeba mieć ten zestaw co on ma?Czy można tak jak w motorze bez przyrządów? Jakoś musisz przepchnąć płyn od zacisku do klamki więc tak musisz mieć taki zestaw. Czy tarcze można odtłuścić płynem do mycia silnika? Można czymkolwiek co silnie odtłuszcza... rozpuszczalnik , odtłuszczacz , nitro , cokolwiek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Czy można tak jak w motorze Motor to motor a motocykl to motocykl. A czy trzeba mieć ten zestaw co on ma? Przecież on ma strzykawki i wężyki... Możesz sobie kupić gotowy a bez to ja nie wiem jak chcesz to zrobić bo aby dobrze odpowietrzyć trzeba przepychać w obie strony. Czy tarcze można odtłuścić płynem do mycia silnika? Teoretycznie Tak po za tym serio , tematów jest sporo i warto poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin98 Napisano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Dobra dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi