HolenderPL Napisano 25 Marca 2016 Napisano 25 Marca 2016 Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Zabrałem się za przegląd mojego roweru po zimie i zauważyłem że w przednim kole jedna szprycha w ogóle nie trzymała, więc postanowiłem ją delikatnie dokręcić kluczem od szprych... i tak kręce i kręce a szprycha nawet nie drgnęła, (nypel kręci się wokół) więc postanowiłem że ją wyciągane z nypla. Gdy to zrobiłem to niestety całą szprychę pogiąłem. Teraz mam pytanie do was bo meczę się już polowe dnia z dobraniem odpowiedniej długości szprychy. Może mi ktoś kto się zna na tym dobrać odpowiednią długość szprychy. Używałem kalkulatorów do szprych ale za każdym razem wychodził mi inny wynik... Nie mogę również dobrze zmierzyć przedniej piasty Shimano DH-2R30-E za każdym razem wychodzi mi inna długość w mm.Dodaje zdjęcia. Z góry dzięki za pomoc!
emremigiusz Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 A nie lepiej zajechać tym rowerem do sklepu?Długość szprychy można zmierzyć gdy ona jest zamontowana w kole.I nie trzeba kalkulatorów,skoro są inne szprychy.
HolenderPL Napisano 26 Marca 2016 Autor Napisano 26 Marca 2016 Byłem w 2 sklepach w mojej okolicy i żaden nie posiada białych szprych, druga sprawa mógłbyś mi napisać jak mam ściągnąć z piasty szprychę aby jej nie powyginać? i jak ją prawidłowo zmierzyć?
piciu256 Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 bez mocniejszego wyginania da się wyjąć tylko te od zewnętrznej strony piasty
HolenderPL Napisano 27 Marca 2016 Autor Napisano 27 Marca 2016 Jak prawidłowo zmierzyć szprychę ? Może ktos napisać odkąd dokąd ją mierzyć ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.