Skocz do zawartości

[sztyca] accent - warta czegoś

jacekkoz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój kolega sprawił sobie takową ,używa jej od 300km z San marco SKN ...na razie wszystko jest ok ,nic nie skrzypi i siodło trzyma się na swoim miejscu. Ja użytkuję tańszy model accenta (na 1 śrubę za 38zł) i też jest w porządku. :)

P.S Kumpel waży ok 70-75kg.

Napisano

Kiedyś miałem na 1 śrubę (nie accenta) w której się ząbki wyrobiły i sam się kąt zmieniał a potem się złamała. Teraz mam coś takiego i jest super, możliwość ustawienia dokładnego kąta siodełka, nie ma się co wyrobić bo trzymają 2 śruby.

Napisano

Hmmm... ja mam mieszane uczucia... Niby siodło trzyma świetnie i nic nie skrzypi, to jednak się zapada wgłąb rury podsiodłowej mimo bardzo mocnego zaciśnięcia jej...

Napisano

Nie mam z nią zadnych problemów , trzyma sie dobrze .

To ze sie zapada to nie wina sztycy raczej . Predziej zacisk ma cos z tym wspólnego . U mnie sie nie zapada :D

Napisano

Ja mam taką od 5000km i sprawuje się znakomicie.Jest wyciągnięta na max a nic sie nie zgina mimo tego że jest ustawiona pod dosyć ostrym kątem(z racji wysokiego amortyzatora).Dobrze trzyma siodełko bo ma 2 śruby które po mocnym zaciśnięciu nie puszczą za żadne skarby.

Nie wiem czy opłaca ci sie kupować na allegro,bo razem z przesyłką wyniesie ci więcej niz kosztuje w sklepie.

http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_comp/acccomp_48.htm

Napisano

No sztyca fajna, ale jak wystarczy ci długość 300mm to mam lepszą na sprzedaż :D Sztyca RFR 220 gramów nowa sprzedam Ci w tej samej cenie co ten accent, w razie pytań wal na gg lub mail.

Napisano

Ja mam u siebie w rowerze 350mm, czarną, 30,8, z jarzemkiem na dwie śruby i nie ma żadnych problemów z zsuwaniem sztycy ani z trzymaniem siodełka. Jak najbardziej wszystkim polecam :)

Napisano

Mój kolega sprawił sobie takową ,używa jej od 300km z San marco SKN ...na razie wszystko jest ok ,nic nie skrzypi i siodło trzyma się na swoim miejscu. Ja użytkuję tańszy model accenta (na 1 śrubę za 38zł) i też jest w porządku. :)

P.S Kumpel waży ok 70-75kg.

o mnie mowa ;] widzę, że dużo tutaj osób zadowolonych z tej sztycy, ale ja bym się zastanowił jeszcze nad tą ;D http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_comp/acccomp_47.htm

ma fajniejsze jażmo i jest lżejsza :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...