Skocz do zawartości

[opony] Rower Szosowy

Sengoku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, w grudniu kupiłem oponę Continental Grand Prix 4 Season, by zastąpić moją ''popsutą'' PRO3 RACE na jesień/zimę w tylnim kole.

Teraz mam pewien problem, w przednim kole posiadam Schwalbe Lugano PP 700x23c która ma za sobą ponad 5,500 km. Więc wypadało by ją wymienić w związku z tym mam parę pytań:

1. Czy Continental Grand Prix 4 Season nadaję się na lato, gdzieś czytałem jakieś opinie, że to opona na mokre warunki i w trakcie lata niezbyt dobrze się sprawuje.

2. Jaką oponę polecacie kupić? Ewentualnie jeśli 4 Season się nie nadaję to od razu jakiś komplet opon na przednie i tylnie koło, max chcę wydać 220zł na jedną, lub komplet.

3. W związku z tym, że posiadam pro 3 race, ale ''popsutą'' która ma przejechane +/- 1000km czy dało by się ja wykorzystać w przednim kole? Poniżej wkleję zdjęcia.

4. Jeśli stara opona się nadaję to wtedy bym sobie kupił nowe siodełko:).

Z góry dziękuję za pomoc.

post-187149-0-64888300-1458934977_thumb.jpg

post-187149-0-89347400-1458935041_thumb.jpg

Napisano

Lepsze byłoby foto jak ta opona wygląda nadymana na obręczy, można by podkleić od spodu grubą łatkę, pewnie pożyje(aż się przebije)

Druga opcja, 4season na przód a na tył dokupić s II.

Trzecia opcja 1x lub 2x ultrasport  II.

Czwarta opcja 2x rubino pro + dwie dętki w zestawie z deca w cenie 149 za komplet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...