Skocz do zawartości

[koła] zakup do przełaja budżet 250-300

popio

Rekomendowane odpowiedzi

czesc. jako ze caly rower juz mam złożony procz kół , na nich chcialbym sie skupić.

prosze o radę jakie koła kupić , interesuje mnie komplet kół najlepiej z allegro , olx, mogą być używane .

waze 110 kilo wiec kola musza byc mocne , pod kasete 10 tiagre.

niezalezy mi na wadze kół, zalezy mi na tym aby kola przejezdzily bez problemowo sezon , poniewaz nie wiem czy zlapie bakcyla przelajowo/szosowego. szerokosc tylnych widelek 130mm.

prosze o rady jakie kupić.

ps. myślałem o shimano whr 501 ale nie wiem czy dla mnie nie za delikatne.

najlepiej niech nie będą za drogie , wychodze z zalozenia ze koło ma byc okragle i wytrzymale.

no wlasnie zastanawia mnie jedna mierzone wewnatrz widelek jest 132mm , wiec nie wiem ... kół faktycznie na 130mm jest mniej , natomiast na 135 jest duzy wybór .

i teraz tak naprawde to ja nie wiem czy odpowiednie beda 130 czy 135 ?

czy dobrym wyjsciem jest zlozenie samemu taniego kola np piaste tylna claris i przednia to jest koszt okolo 100 pln. jak myslicie?

gtb ale ja mam kasete 10 , a te kola co pokazales są na max 9.

mam mozliwosc kupic shimano whr 501 za 320 pln. nowe. tylko ze ja waze 110 kg. i boje sie o wytrzymalosc . coraz bardziej kusi mnie zbudowanie kola rozlozone w czasie . chodzi mi o mocne kurierskie kolo szosowe o dobrze to ujelem hehe.

no i tak robie , nie bede filozofowal.

gtb jaką obręcz mocną polecasz?zamawiam odrazu bo tak to sie sezon skonczy i pieniadze jak tak będę sie rozwodził....

te 17mm to wysokosc obreczy ? im wyzsza tym teoretycznie wytrzymalsza?

waga kola nie ma dla mnie znaczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...